חיפוש מתקדם

פלפל על האש

מתכון לפלפל על האש
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

גרסה ישראלית לאנטיפסטי האיטלקי. נחמד להוסיף מרצועות הפלפלים האלו לכריכים

חומרים

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים על גריל פחמים עד שהקליפה משחימה מכל הצדדים. מניחים בכלי סגור או בשקית ומצננים.
  2. קולפים את הפלפלים, חוצים ומסלקים את הגרעינים ואת הממברנות הלבנות. אם רוצים קורעים לרצועות.
  3. מערבבים את הפלפלים הקלויים בקערה עם שאר המרכיבים ומשהים חצי שעה. נשמר בקירור כמה ימים.
6 באפריל 2017
תגובות

תגובות (1)

  • שרה אנגל 26 באפריל 2017 2:01 השב

    פלפלים בגריל עשינו על הגז עוד בימים ההם לפני למעלה מחמישים שנה והריח היה נהדר ועשינו אותם בלי סוכר אלא עם מלח כי פלפלים שעמדו על הגז כדי להיצלות מקבלים מתיקות נהדרת ולא צריכים תוספת סוכר אלא מלח. המרינדה הייתה מחומץ לבן – היה אז חומץ הדרים נהדר, קצת שמן רגיל – היכן היה שמן זית? שום פרוס, גרגרי פלפל אנגלי ועלה דפנה. והטעם היה מהאגדות. היום הכל מתוק עם סוכר ובלזמיקו שבכלל לא מתאים לאוכל בולגרי כזה וסילאן ול”כוכב העיקרי” של ההצגה אין יותר מה לאמר וטעם של עצמו אלא של משהו אחר שאי אפשר לזהות יותר. חבל. נראה לי שהיגיע הזמן לחזור חזרה למקורות לפני שהכל מתקלקל והופך לעוגה מתוקה. אחר כך בוכים על מחלת הסוכרת…

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *