חיפוש מתקדם

קארי עוף וירקות עם חמאת בוטנים וחלב קוקוס

מתכון לקארי עוף וירקות עם חמאת בוטנים וחלב קוקוס
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

קוראי על השולחן בוחרים את המתכונים האהובים ביותר: זה המתכון שבחרה רותם רגב-יעקובי, לשעבר מנהלת אתר “על השולחן”: “המתכון הזה פורסם מייד אחרי שבעלי ואני חזרנו מירח דבש בתאילנד, שם נדלקנו על מנה של עוף בקארי עם חמאת בוטנים שנקראה פנאנג קארי. בפעם הראשונה שהכנו את המתכון של רות אוליבר יצא טעים מאוד. בפעם השנייה שהכנו אותו ויתרנו על העוף ויצא אפילו יותר טעים! כמות הנוזלים, שלא הספיקה בניסיון הראשון, היתה מדויקת בגרסה ללא העוף. מאז אנחנו מכינים את התבשיל הזה שוב ושוב: הפחתנו מעט את כמות השמן, הורדנו את הפלפלים (כי אני לא אוהבת פלפלים מבושלים ולא מבינה מי כן), החלפנו את השעועית הירוקה באפונה וגם ויתרנו על ההל. היום המנה הזו נקראת אצלנו ‘פנאנג’ והיא מתפקדת על תקן קארי הבית

חומרים

לקארי:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הירקות והבשר: מטגנים את הפרגיות בסיר עם שמן חם 5 דקות להזהבה. מוסיפים בצל, תפוח אדמה וגזר ומזהיבים 5-4 דקות.
  2. מוסיפים פלפלים, שעועית ירוקה, כרובית וג’ינג’ר ומאדים תוך כדי ערבוב עוד 10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. בינתיים מכינים את הקארי: מערבבים בקערה חמאת בוטנים, משחת קארי, חלב קוקוס, צ’ילי מתוק, שום ותבלינים.
  4. מבשלים יחד ומגישים: יוצקים את הקארי לסיר עם הירקות והבשר, מביאים לסף רתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה כ-30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מפזרים בוטנים ומגישים.

באותה שיטה מכינים
קארי בקר ותרד: מחליפים את העוף בנתחי סינטה בקר, אותם מוסיפים כשתפוחי האדמה רכים. מבשלים ברוטב רק 10 דקות. מחליפים את השעועית בתרד ומוסיפים רק בשלב הבישול הסופי.

22 בפברואר 2016
תגובות

תגובות (1)

  • נטלי 2 בנובמבר 2017 10:08 השב

    ניסיתי אתמול.
    יצא פצצה!!!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *