חיפוש מתקדם

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

מתכון לקרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הוא מתוק ונוטף עסיס; היא קרמית, דשנה ועמוקת טעמים. כאשר פרי וגבינה נפגשים יש קסם באוויר. שפית סבינה ולדמן מחברת בין פירות קיץ בשיא עונתם לגבינות של מחלבות גד ויוצרת בכמה דקות עבודה מנות יפהפיות, שמתפוצצות בפה בזיקוקי דינור של טעמים ומרקמים.

הקרפאצ’ו הזה מתעתע – בביס הראשון אפשר לחשוב שמדובר בפרוסות דג נא, סביצ’ה סטייל. אבל לא, אין כאן זכר לדגים, אלא שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים. גבינת גרנה פדנו, שמצטרפת ברגע האחרון, מאחדת ומעגלת את הטעמים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. פורסים מלון לפרוסות אורך דקיקות בעזרת קולפן מלפפונים ומסדרים בצורה דקורטיבית על צלחת הגשה גדולה ושטוחה. אפשר להניח את הפרוסות בשכבה אחת כמו בקרפאצ’ו קלאסי ואפשר ליצור מהרצועות “תלתלים” כמו בתצלום. מתבלים בסויה ושמן זית.
  2. מפזרים מעל פרמזן גרנה פדנו, בצל ירוק, שאלוט, פלפל חריף, מלח ופלפל ומגישים מייד.

גיוון:
בקרפצ’יו אפשר להשתמש רק במלון כתום או לשלב 1/4 מלון ירוק ו-1/4 כתום.

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *