חיפוש מתקדם

ריבועי הריבה של מיקי שמו

(1 חוות דעת)
מתכון לריבועי הריבה של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מיקי: “את ריבועי הריבה המקוריים הייתה סבתא מטילדה מכינה עם ריבת משמש מעשה ידיה, שהייתה רוקחת בעונה ומאחסנת בצנצנת כל השנה. לפעמים הייתה מפתיעה אותנו עם ריבה עונתית אחרת ומוסיפה תיבולים מעניינים. לריבה תפקיד מרכזי בעוגיות האלה, אז קחו ריבה משובחת – ביתית או קנויה”.

חומרים

לבצק:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים חמאה, סוכר, קליפת לימון ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית כ-2 דקות לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבלים עד שהם נטעמים בתערובת.
  2. מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה נפרדת. מוסיפים רבע מתערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים חצי דקה עד שהוא נטמע. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את התבניות ומרפדים בנייר אפייה (השמן יעזור לשמור על נייר האפייה במקום).
  4. אופים אפייה חלקית: מוציאים את הבצק מהמקרר וחוצים אותו. מחזירים חצי למקרר. מרדדים את מחצית הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20X30 ס"מ ועובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית.
  5. אופים כ-10 דקות להזהבה קלה ומצננים.
  6. מצפים ואופים: שמים ריבה בקערת מעבד מזון ומערבלים כמה שניות לריבה חלקה. מורחים אותה על הבצק האפוי בשכבה אחידה ומגררים מעל בפומפייה עבה את הבצק ששמרנו במקרר - מקפידים על פיזור אחיד על פני הריבה.
  7. מחזירים את התבנית לתנור ואופים כ-35 דקות עד שפירורי הבצק מזהיבים. מצננים כ-3 שעות לפני החיתוך.
  8. מחלצים מהתבנית בעזרת נייר אפייה וחותכים לריבועים בסכין ארוך ומשונן
  9. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים

גיוונים:

  • מפזרים על פני הריבה כוס אגוזי מלך קצוצים ואז מגררים את הבצק.
  • מתבלים את הבצק בהתאם לסוג הריבה: לריבת משמש, תפוזים, תפוח – 1 כפית קינמון; לריבת פטל – 1 כפית זרעי אניס; לריבת אגסים – 1/4 כפית הל טחון

 

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

פריך מתוק

30 בינואר 2017
תגובות

תגובות (2)

  • אליעזר לובלינר 5 בפברואר 2017 23:36 השב

    רשימת החומרים לבצק מלאה בשגיאות ואינה תואמת את ההכנה

  • אבי 13 ביולי 2017 18:59 השב

    סיימתי להכין עכשיו .. יצא מצויין ..

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *