חיפוש מתקדם

ריזוטו פטריות וכרישה טבעוני

מתכון לריזוטו פטריות וכרישה טבעוני
הפקה: חוות תקוע

ריזוטו סמיך וקרמי שמועשר בארבעה סוגי פטריות

חומרים

אופן ההכנה

  1. מאדים את בצל וכרישה בשמן עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים פטריות פורצ'יני וממשיכים לאדות למשך 2-3 דקות.
  2. מוסיפים אורז, מלח ופלפל וממשיכים לאדות עד שהאורז מתחמם.
  3. יוצקים את היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שרוב היין מתאדה. מוסיפים שתי כוסות מים או ציר, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר פתוח תוך כדי ערבוב עד שהנוזל נספג באורז. מוסיפים את יתרת הנוזלים, שתי כוסות בכל פעם, עד שכל הנוזלים נספגים. האורז מוכן כשהוא רטוב מאוד, אך עם נקודה קשה במרכז הגרגיר.
  4. מורידים מהאש, מערבבים פנימה את השמנת ומגישים מיד.

גיוון: במקום מים אפשר לגוון עם ציר ירקות.

13 באפריל 2016
תגובות

תגובות (2)

  • דפנה 16 בדצמבר 2016 17:40 השב

    נשמע מתכוון מוצלח, רציתי להכין, למה הכוונה שמנת טופו כמו גבינה? האם טופוטי בסגנון גבינה? האם שמנת סויה? תודה 😊

    • לי גיל - על השולחן 19 בדצמבר 2016 14:11 השב

      אפשר להשתמש בטופוטי

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *