חיפוש מתקדם

שוקי עוף בתפוזים והויסין

מתכון לשוקי עוף בתפוזים והויסין
צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

עוף טעים, שחום וארומטי. ההשראה מגיעה ממנת הפקין דאק – הקלאסיקה של המסעדות הסיניות. אני מוסיפה תערובת סינית של חמישה תבלינים, אבל לא חובה, מכיוון שהיא קיימת גם ברוטב ההויסין.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים ומניחים בתבנית, מכסים ואופים חצי שעה.
  3. מסירים את הכיסוי, הופכים את הנתחים בתוך הרוטב וצולים עוד 30-20 דקות עד שהעוף צלוי ושחום.

מה עושים עם עוף הויסין שנשאר?
מלית עוף הויסין לגיוזה: קוצצים את שאריות העוף, מוסיפים בצל ירוק קצוץ וממלאים עלי וון-טון מופשרים. מטגנים צד אחד על מחבת לוהטת, מוסיפים מעט מרק, מכסים ומאדים עוד 3 דקות.
אורז מטוגן עם עוף הויסין: מקפיצים אורז מבושל בווק חם עם שמן. מוסיפים רצועות עוף בהויסין עם הרוטב שלהן ופרחי ברוקולי מאודים.

 

גיוון: במקום שוקי עוף אפשר להשתמש ב1 ק”ג כנפי עוף.

20 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *