חיפוש מתקדם

תפוחי אדמה מחורצים עם גרמולטה נענע ולימון

מתכון לתפוחי אדמה מחורצים עם גרמולטה נענע ולימון
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

גרמולטה האיטלקית מספיגה את בשר תפוחי האדמה בניחוחות הדרים, שום ועשבי תיבול ומעניקה להם מרקם פריך. הניחוחות הרעננים הופכים את תפוחי האדמה המוצקים והבשרניים לתוספת קלילה מהרגיל, שמתאימה בול לנתחי בשר צלויים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מכינים גרמולטה: מערבבים את כל החומרים בקערה.
  2. מכינים את תפוחי האדמה: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם הרבה מים כ-10 דקות אחרי הרתיחה. מסננים ומצננים.
  4. חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית כשחלקם הפתוח כלפי מעלה. חורצים כל חצי בצורת שתי וערב אך לא עד הסוף – כמו שחותכים מנגו. מזלפים שמן זית ומפזרים פירורי לחם, מלח ופלפל.
  5. אופים כ-25 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים.
  6. מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים גרמולטה.

כדאי לכם לחפש על המדפים את “גורמה” — תפוחי האדמה החדשים של הדוד משה. מדובר בזנים לא מוכרים בארץ (שמקורם בגרמניה) המתאפיינים במרקם מוצק ובתכולת נוזלים נמוכה. בזכות מיעוט הנוזלים, תפודי “גורמה” אידיאליים לאפייה, שבמהלכה הם מקבלים מעטפת פריכה והפנים שלהם הופך לרך ונימוח. הטעם התגלה כלא פחות כיפי מהמרקם – עשיר, חמאתי ועם מתיקות עדינה-עדינה.