729 שכבות חמאה ו-730 שכבות בצק – זהו המפרט הטכני של בצק עלים קלאסי. הוא מכיל חמאה בכמות שווה לקמח, עובר שישה מחזורי קיפול ונשלח לאחר כל אחד מהם לשעה תמימה במקרר. אם בצק שמרים הוא אימת האופים החובבים, על הכנת בצק עלים בבית אין בכלל מה לדבר.
הרידוד הכפול של הבצק לעלה דקיק אינו מאפשר לו לתפוח כפי שהיה רוצה. על אף עוגמת הנפש מצידו, מתקבלות דסקיות מתוקות וקריספיות עם טעם של עוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק.
2
מערבבים אבקת סוכר עם קינמון ומפזרים שכבה דקה על הבצק (את היתר שומרים להמשך). מגלגלים לגליל הדוק, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה לפחות.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות.
4
פורסים את הבצק לפרוסות בעובי 1 ס”מ. מפזרים שומשום ואת יתרת תערובת אבקת הסוכר על משטח העבודה, ומרדדים עליהם את פרוסות הבצק לעיגולים דקיקים. הופכים לצד השני, כדי שיכוסה גם הוא בתערובת, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5
אופים כ-20 דקות, עד שעיגולי הבצק פריכים וזהובים. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.