החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה חומוס עם מי ברז קרים עד כיסוי החומוס ואבקת סודה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. שופכים את רוב המים והקצף העכור, ורק אז מעבירים למסננת ושוטפים במים נקיים.
2
מועכים את חומרי הרוטב במכתש ועלי או טוחנים במעבד מזון. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים. מערבבים את הכנפיים עם הרוטב בקערה. מוסיפים תפוחי אדמה, גזר, סלרי ואת גרגרי החומוס ומערבבים.
3
מניחים פרוסות בצל סגול בסיר גדול בעל תחתית עבה או בטאג’ין, יוצקים עליהן את יתרת שמן הזית ומניחים את הכנפיים עם הירקות. מניחים מעל את המשמשים וראשי השום הקטנים, מחדירים אותם לתבשיל ומכסים בצורה אטומה.
4
מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מעבירים לבישול איטי על הלהבה הכי נמוכה שיש ומבשלים בדיוק שעה. אם רוצים רוטב עוד יותר מצומצם, ממשיכים לבשל.
לגרסת התנור
5
לחילופין אופים שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
טיפ: כשאני מכין או קונה לימון כבוש, אני טוחן את חציו מייד ושומר את המחית בצנצנת: זה נוח לבישול ולתיבול.