"מאז שהתחלתי להכין את המעדן הזה בבית הילדים שלי לא מוכנים לאכול יותר מילקי מהסופר. הם מבקשים את המילקי “שאמא עושה”. אל תיבהלו מכמות החלמונים בקרם השוקולד – הם אחראיים למרקם העשיר. מתקבל קרם שוקולד טעים במרקם של מעדן חלב, רק ללא מייצבים וחומרים משמרים."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם שוקולד:
לקצפת:
אופן ההכנה
מכינים קרם שוקולד
1
טורפים בקערה חלמונים עם סוכר 3-2 דקות לתערובת בהירה.
2
מביאים לרתיחה חלב ושמנת בסיר בינוני על להבה גבוהה ומסירים מהכיריים.
3
יוצקים 1/3 מהחלב החם לתערובת החלמונים בזרם דק תוך כדי טריפה.
4
מעבירים את תערובת החלמונים והחלב לסיר עם החלב החם דרך מסננת ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת 4-3 דקות עד שהקרם מסמיך מעט ומצפה גב של כף עץ. נזהרים לא להגיע לרתיחה.
5
שמים שוקולד בקערה גדולה ויוצקים עליו את התערובת החמה. ממתינים כמה דקות ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם שוקולד סמיך (מזכיר מרקם של משקה שוקולטה).
6
יוצקים לכלים אישיים עד 3/4 גובהם, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות עד שהקרם מתייצב ומקבל מרקם של מעדן שוקולד.
מכינים קצפת ומגישים
7
: מקציפים שמנת עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מזלפים על קרם השוקולד ומגישים או שומרים במקרר 4-3 ימים.