החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1
מחממים בלסמי וסוכר בסיר קטן ומערבבים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית 15-10 דקות, או עד שהבלסמי מצטמצם לכמות של כרבע כוס. מדי פעם בוחשים ושומרים מפני חריכה. מכבים, מצננים ומעבירים לבקבוק לחיץ. שומרים מחוץ למקרר. נשמר היטב לזמן ממושך.
מכינים את הסלט ומגישים
2
מסדרים עלי רוקט בצלחת ומפזרים תותים ומוצרלה. מזלפים מעל מעט שמן זית, יוצקים את הבלסמי המצומצם וזורים מלח גס ופלפל שחור.
אם יש לכם יותר מ-8 סועדים, אתם יכולים להכפיל את הכמויות ולסדר את מרכיבי הסלט בשכבות בכלי זכוכית גדול ועמוק (כמו זה של הטרייפל): מניחים בתחתית הכלי עלי רוקט, עליהם כדורי מוצרלה ומעל הכול פרוסות תותים. מזלפים מעל כ-3 כפות שמן זית, זורים מלח ופלפל ויוצקים את הבלסמי המצומצם.