הכי קלה והכי ביתית. אין כאן רידוד, עיצוב או קיפול. מערבבים ממש כמו עוגה בחושה ומתפיחים רק פעם אחת בתבנית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לסירופ:
לשימון:
לקימוח:
אופן ההכנה
1
משרים צימוקים ברום למשך חצי שעה.
מכינים את הבצק:
2
משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת, מקמחים מעט, מנערים ומקפיאים לרבע שעה.
3
מערבלים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלב ולשים במשך 8 דקות לפחות לבצק חלק ודביק.
4
מוסיפים את הצימוקים עם הרום ומערבלים עוד חצי דקה להטמעתם בבצק.
5
מפזרים שקדים בתחתית התבנית ויוצקים את בלילת הבצק עד כ-2/3 מגובה התבנית.
6
מכסים ביריעת ניילון ומתפיחים עד שהבצק מגיע לשפת התבנית.
7
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים ומברישים בסירופ:
8
אופים את העוגה כ-40 דקות עד שהיא זהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.
מכינים סירופ:
9
מבשלים מים עם סוכר כ-5 דקות בסיר. מסירים מהכיריים, מוסיפים רום ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.
10
מצננים כרבע שעה, הופכים למגש ומברישים בסירופ בנדיבות. מצננים ושומרים בכלי אטום עד 3 ימים מחוץ למקרר.
• מחליפים את הצימוקים בחמוציות או בפירות מיובשים קצוצים באותה כמות.
• מחליפים את השקדים באגוזי מלך באותה כמות.
• לעוגות קוגלהוף אישיות: אופים בתבנית סיליקון עם שקעים בצורת קוגלהוף. משך האפייה מתקצר ל-20-15 דקות. יתקבלו 15-13 עוגות אישיות.