מתכון

עוגת תפוחים לחה

מומלץ לאפות את העוגה בתבנית מאפינס ולקחת אתכם לעבודה או לשלוח עם הילד לבית הספר

5,906 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
עוגת תפוחים לחה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
עוגת תפוחים לחה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
  • תבנית מוארכת באורך 30 ס”מ (או ל-6 עוגות אישיות בתבנית מאפינס)
  • 1:15 שעות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

מתקבלת עוגה לחה יחסית בזכות התפוחים המקורמלים, שמפרישים נוזלים לבלילה. העוגה הזו ללא חלב, כך ששומרי הכשרות ישמחו לאמץ אותה גם לקינוח ארוחה בשרית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחים:

לעוגה:

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים:

1

מבשלים תפוחים עם מים וסוכר כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צורתם. מצננים לטמפ’ החדר.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את העוגה:

3

מקציפים ביצה, חלמון וסוכר במיקסר עם וו להקצפה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שהוא נטמע בתערובת.

4

מוסיפים את החומרים היבשים, התפוחים המבושלים וברנדי ומערבבים היטב במרית למרקם אחיד.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל פרוסות תפוחים.

6

אופים כ-50 דקות עד להזהבה.