מתקבלת עוגה לחה יחסית בזכות התפוחים המקורמלים, שמפרישים נוזלים לבלילה. העוגה הזו ללא חלב, כך ששומרי הכשרות ישמחו לאמץ אותה גם לקינוח ארוחה בשרית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתפוחים:
לעוגה:
אופן ההכנה
מכינים את התפוחים:
1
מבשלים תפוחים עם מים וסוכר כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צורתם. מצננים לטמפ’ החדר.
2
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
מכינים את העוגה:
3
מקציפים ביצה, חלמון וסוכר במיקסר עם וו להקצפה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שהוא נטמע בתערובת.
4
מוסיפים את החומרים היבשים, התפוחים המבושלים וברנדי ומערבבים היטב במרית למרקם אחיד.
5
יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל פרוסות תפוחים.
6
אופים כ-50 דקות עד להזהבה.