מתכון

פלאפל אדום

“המנה האדומה”: כדורי פלאפל טעימים שנצבעו באדום בעזרת פלפלים חריפים ומתוקים. הכדורים המקוריים חריפים מאוד

15,323 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
פלאפל אדום. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
פלאפל אדום. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

להגיש עם רוטב של יוגורט כבשים, ממרח פלפלים קלויים וסלט עגבניות חריף מלא בכוסברה. אם הכדורים חריפים מדי, אפשר לשחק עם מינון הפלפל החריף כדי למתן את הבעירה.

טיפים לפלאפלייה הביתית:
• לפלאפל במרקם נגיס יותר מעבדים כשליש מן המחית למרקם גס ואת היתר למרקם עדין.
• אם לא מטגנים את כל הכדורים מיד, לא מוסיפים את אבקת האפייה בשלב התיבול, כי היא מקצרת את חיי התערובת. מוסיפים אותה 30-15 דקות לפני הטיגון. תערובת ללא אבקת אפייה תישמר יום במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים גרגרי חומוס עם שום, בצל, פלפלים חריפים ורגילים במטחנת בשר או במעבד מזון (בפולסים) עד לקבלת מרקם גרגרי עדין (המזכיר גרגרי חול לחים).

2

מוסיפים תבלינים ואבקת אפייה ומערבבים בכף או בעזרת הידיים.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק, יוצרים כדורים קטנים בגודל פלאפל בעזרת ידיים רטובות או בעזרת כף לפלאפל ומטגנים 4-3 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.

4

אוכלים חם בפיתה או כך סתם לצד קצת טחינה.