מתכון

קאפקייקס אוכמניות

סגלגלות, מתוקות-חמצמצות בזכות האוכמניות וללא טיפת צבע מאכל. הזיגוג המושלם כאן הוא גנאש שוקולד לבן ואוכמניות

2,611 בשלנים התעניינו במתכון זה
קאפקייקס אוכמניות. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
קאפקייקס אוכמניות. צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

"אז איך בונים מזנון שידברו עליו בהפסקה ויזכרו לפחות עד השנה הבאה? כינסתי את טליה אסיף, סטייליסטית במגזין “על השולחן”, ואת איוונה ניצן, חברה ומעצבת רב-תחומית, ויצאנו לדרך. ההשראה הוויזואלית היתה טפט רטרו עם עיגולים בגווני סגול וורוד וסביבו ליקטנו קולקציית מאפים, ממתקים ומשקאות תואמים. השלמנו את התמונה עם ממתקים קנויים. העיקר שיהיה יפה, כלומר טעים."

סגלגלות, מתוקות-חמצמצות בזכות האוכמניות וללא טיפת צבע מאכל. הזיגוג המושלם כאן הוא גנאש שוקולד לבן ואוכמניות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג גנאש שוקולד לבן ואוכמניות:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הציפוי:

1

שמים שוקולד לבן בקערה. מרתיחים שמנת בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים דקות אחדות ומערבבים למרקם חלק. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות עד שהגנאש קר (אפשר להקפיא לזירוז התהליך).

2

מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר, מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים עם וו גיטרה 3 דקות לקרם אוורירי. מוסיפים אוכמניות ומערבלים עוד כדקה עד שמתערבב בצורה אחידה בזיגוג.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הקאפקייקס:

4

מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבול.

5

מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר יחד עם רוויון לסירוגין ומערבלים רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד. מוסיפים אוכמניות ומערבבים קלות.

6

יוצקים לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר.

7

אופים כ-15 דקות עד שהעוגות תפוחות ויציבות. מצננים לפני שממלאים.

מכינים את זיגוג הגנאש שוקולד:

8

שמים שוקולד לבן בקערה. מרתיחים שמנת בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים דקות אחדות ומערבבים למרקם חלק. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות עד שהגנאש קר (אפשר להקפיא לזירוז התהליך).

9

מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר, מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים עם וו גיטרה 3 דקות לקרם אוורירי. מוסיפים אוכמניות ומערבלים עוד כדקה עד שמתערבב בצורה אחידה בזיגוג.

ממלאים, מצפים ומקשטים:

10

מעבירים את הזיגוג לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק. נועצים את הצנתר בתוך הבסיס של כל קאפקייק ולוחצים קלות, כדי שהזיגוג יגיע גם למרכז העוגה (כתוצאה מכך העוגה תופחת מעט). מזלפים את הזיגוג מהשוליים כלפי המרכז ליצירת שבלול. אם רוצים, נועצים בקרם גם מטבעות שוקולד לבן מעוטרים ברויאל אייסינג.

לפי אותה שיטה מכינים:
זיגוג גנאש שוקולד לבן ופטל: במקום אוכמניות מוסיפים 50 גרם פטל מהקפאה. הפטל מאזן את מתיקות השוקולד ונותן גוון ורוד טבעי.

להכנת רויאל אייסינג: זהו הזיגוג הקלאסי לעוגות ולעוגיות. מכינים מחלבונים ואבקת סוכר, ואם רוצים צובעים בצבעי מאכל.
שמים 60 גרם חלבונים (מ-2 ביצים), 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי, 400 גרם אבקת סוכר וצבע מאכל (לא חובה) במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לקרם חלק, סמיך אך נוזלי (במרקם שנוח לזלף). אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלבון; ואם דלילה – מוסיפים אבקת סוכר.

גיוונים לקאפקייקס:

  • במקום ריוויון אפשר להשתמש גם בחלב או שמנת.
  • אם אין אוכמניות טריות אפשר להשתמש באוכמנויות קפואות מופשרות.