מנה צבעונית מאוד המשלבת מרקמים וטעמים רבים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשמן כרישה
לקרם סלק
לפלפלים מטוגנים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים שמן כרישה
1
קולים גבעול כרישה על להבה גלויה עד שהוא משחיר לגמרי מבחוץ.
2
מעבירים את הכרישה למעבד מזון, מוסיפים שמן וטוחנים עד לקבלת שמן חלק. מעבירים לבקבוק בלי לסנן. אפשר לשמור עד שבועיים במקרר.
מכינים קרם סלק:
3
מחממים תנור ל-220 מעלות.
4
עוטפים סלק ברדיד אלומיניום ואופים שעה וחצי. מצננים, קולפים את הסלק וחותכים לקוביות.
5
מעבירים את קוביות הסלק למעבד מזון עם חומץ שרי וטוחנים לקרם חלק. מתבלים במלח.
בסמוך להגשה מטגנים את הפלפלים:
6
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
7
מערבבים קמח טמפורה עם מים לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. טובלים את הפלפלים בבלילה ומטגנים כ-3-2 דקות עד לקבלת ציפוי זהוב מאוד. מעבירים לנייר סופג.
מטגנים את הקלמארי:
8
פורסים את הקלמארי לאורכם לרצועות בעובי 1/2 ס"מ.
9
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את רצועות הקלמארי יחד עם ראשי הקלמארי 3-2 דקות עד לקבלת חריכה עדינה.
להגשה
10
מחממים את קרם הסלק בסיר קטן.
11
מורחים 2 כפות קרם סלק על צלחת הגשה ומניחים קלמארי ופלפלים מטוגנים. מזלפים יוגורט ושמן כרישה מעל ומגישים.