המעדן הצפון אפריקאי מצטרף לרוטב צ’ילי מתוק וקצת דבש, כדי ליצור עוף בלימון בסגנון סיני. מגישים עם אורז לבן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מקמחים את השוקיים כך שיצופו מכל הכיוונים ומנערים את העודפים.
2
מחממים היטב מחבת עם שמן או חמאה ומטגנים את שוקי העוף 10 דקות מכל הצדדים עד שהן מלבינות ומתחילות להזהיב. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3
מוסיפים לאותה מחבת מיץ לימון, לימונים כבושים, תבלינים, סויה, דבש וצ’ילי משני הסוגים. יוצקים גם 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.
4
מחזירים את השוקיים למחבת, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית-נמוכה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. מפזרים נענע ומגישים.