מתכון

שוקי עוף בלימון כבוש וצ’ילי

לא משנה באיזה תבשיל תשימו אותו - כוכב המטבח הצפון אפריקאי יעניק להם חמצמצות מתוחכמת

10,406 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
שוקי עוף בלימון כבוש וצ’ילי. צילום: עודד מרום | סגנון: דיאנה לינדר
שוקי עוף בלימון כבוש וצ’ילי. צילום: עודד מרום | סגנון: דיאנה לינדר

המעדן הצפון אפריקאי מצטרף לרוטב צ’ילי מתוק וקצת דבש, כדי ליצור עוף בלימון בסגנון סיני. מגישים עם אורז לבן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מקמחים את השוקיים כך שיצופו מכל הכיוונים ומנערים את העודפים.

2

מחממים היטב מחבת עם שמן או חמאה ומטגנים את שוקי העוף 10 דקות מכל הצדדים עד שהן מלבינות ומתחילות להזהיב. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

3

מוסיפים לאותה מחבת מיץ לימון, לימונים כבושים, תבלינים, סויה, דבש וצ’ילי משני הסוגים. יוצקים גם 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.

4

מחזירים את השוקיים למחבת, מכסים ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית-נמוכה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. מפזרים נענע ומגישים.