כללי הזהב לפלאפל ביתי
אנחנו לא בעד שתנטשו את הפלאפל השכונתי לתמיד - אבל למה שלא תנסו להכין פלאפל בעצמכם? הנה כמה טיפים להצלחה ביתית
איזהוא חזר לתודעה בזכות הטבעונים והצמחונים והגיע גם למסעדות ולמטבח הביתי. ויש בשורה: גם אם לא מטגנים את הכדורים בטיגון עמוק, הם עדיין יוצאים פריכים וטעימים!
טיגון פלאפל – 4 כללי זהב
- כדאי לעצב את הקציצות מראש ולהניח על מגש ולא תוך כדי טיגון.
- מחממים את השמן לטמפרטורה בינונית – לא חם מידי, אחרת הפלאפלים יישרפו מבחוץ לפני שיתבשלו מבפנים; ולא קר מדי – הפלאפלים ייצגו ספוגים בשמן ולא פריכים.
- כשהקציצות שחומות ויפות מוציאים למסננת או לנייר סופג ומניחים בשכבה אחת ולא בכמות גדולה כדי לספוג עודפי שמן רגע לפני ההגשה.
- מגישים מייד! כל רגע שעובר נוטל מהפלאפלים את פריכותם הנהדרת.
כללי הזהב לטיגון פלאפל
עמוק או רדוד? הדרך המסורתית לטיגון כדורי פלאפל היא בשמן עמוק (בסיר או במטגנת ייעודית) — זה מאפשר לשלוט בטמפ' שמן קבועה, ולכדורים יש מספיק מקום להיטגן מכל הכיוונים בו זמנית ובאופן אחיד. הבעיה היא שרבים נרתעים מטיגון עמוק בעיקר בגלל הריח שמשתלט על הבית.
יש חלופה? השיטה הבאה מומלצת כאשר מטגנים כמות לא גדולה. מעצבים מהתערובת כדורים פחוסים ומטגנים כמו שמטגנים קציצות, כלומר בשמן רדוד בגובה 2-1 ס"מ. הפלאפלים מתקבלים פריכים בדיוק כמו בטיגון עמוק, צריך רק לגלגל אותם להזהבה אחידה מכל הצדדים. מומלץ להשתמש בשמן זרעי ענבים, שנשרף בטמפ' גבוהה במיוחד וכמעט שלא מפיק ריחות לא נעימים של טיגון. האמת היא שהשמן הזה מצוין גם לטיגון עמוק, אבל נראה אתכם מבזבזים בקבוק שמחירו כ-50 שקל על מחזור טיגון אחד.
אפשר גם לאפות מסדרים את הפלאפלים על נייר אפייה משומן, מרססים או מברישים בשמן זית ואופים בטמפ' של 220 מעלות כ-15 דקות. בשיטה הזאת הכדורים מתקבלים מעט פחות פריכים.