300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

איך מכינים דג במחבת? - על השולחן
חיפוש מתקדם

איך מכינים דג במחבת?

הדרך המהירה - ולדעת רבים הטעימה ביותר - להכנת דג בבית. הנתח מקבל ציפוי פריך, ואם רוצים, אפשר לכסות את המחבת ולקבל אפקט של אידוי. גם את הרוטב המלווה את הדג מכינים במהירות ובקלות. והרי לכם מנה טעימה, אלגנטית, ממש כמו במסעדה. צריך רק להקפיד על שימוש בדגים טריים ואיכותיים, ולא לחטוא בטיגון יתר.

איך מכינים דג במחבת?

 

סוג הדג נתחי פילה של דגים, שמשקלם המקורי הוא 500-450 גרם, כגון דניס, בס, פורל; או מנות פילה של דגים גדולים – טונה, סלמון, לוקוס. בקשו ממוכר הדגים לפלט את הדג – זה מקצר מאוד את התהליך. לפילה עם העור יש יתרון: העור מתקבל פריך במיוחד, ועוזר לשמור על מרקם הדג ועל העסיסיות שלו.

כלי מחבת כבדה, שיכולה להכיל בקלות את הנתחים. זה חשוב, גם כדי לשמור על הטמפרטורה (ראו בסעיף הבא). אם אין מחבת בגודל מתאים, מטגנים במחזורים או בשתי מחבתות במקביל. ציפוי טפלון יתקבל בברכה, וימנע סכנה של הידבקות הדג לתחתית. מחבת פסים תעניק מראה של גריל, אם כי תקשה על קרצוף השאריות לצורך הכנת הרוטב.

חום המחבת כמו בטיגון סטייק או המבורגר, גם כאן יש לחום הגבוה תפקיד חשוב. מחממים את
המחבת 3-2 דקות על להבה בינונית (היא חמה מספיק, כשטיפת מים מתאדה בה בן רגע), מוסיפים שומן, מגבירים את הלהבה ומחממים עוד קצת, לפני שמכניסים את הנתחים. לא מטגנים מספר גדול של פילטים בבת אחת, כי זה מוריד את הטמפרטורה במחבת.

שומן חמאה תתן את הטעם וההשחמה הטובים ביותר. כדי שלא תישרף, מוסיפים לה מעט שמן או משתמשים בחמאה מזוקקת. זה חשוב במיוחד אם הנתח עבה, וזמן הטיגון מתארך. גם שמנים אחרים יתאימו, ובעיקר שמן זית.

דיאטה מטגנים במחבת טפלון יבשה, ורק מברישים את הדג במעט שמן, בשביל הטעם.

קימוח יש שטובלים את הנתחים בקמח לפני הטיגון – זה מייצב את המרקם ומעניק לדג מעטה פריך. אבל הקמח גם מוסיף טעם “מטוגן”, שעלול להשתלט על טעמו העדין של הדג.

3 שיטות טיגון: נסו את שלושתן ותחליטו מה הכי מתאים לכם:

  1. מטגנים קודם את הצד של העור. כך הוא נעשה פריך ושחום עוד לפני שהדג מתייבש, ושולי הנתח לא מסתלסלים. הופכים ומשלימים את הטיגון.
  2. מתחילים בצד הרך של הדג, ומשחימים אותו תחילה בשומן טרי. הופכים לצד עם העור ולוחצים כ-20 שניות בעזרת מרית, כדי לשטח את הפילה.
  3. מטגנים את הצד עם העור, מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומטגנים-מאדים דקה-שתיים. החלק התחתון יהיה די פריך והחלק המרכזי יישאר רך.

לפני שהופכים מנענעים את המחבת, כדי לוודא שהדג לא נדבק. אם הוא כן נדבק, תנו לו עוד הזדמנות להשלים את ההתייצבות. הופכים רק כאשר שולי הדג מלבינים והעור פריך.

משך הטיגון תלוי בעובי הנתח. נתח דק (עד 1.5 ס”מ) מטגנים בחום מכסימלי כ-2 דקות מצד אחד ודקה מצד שני. דג בעובי בינוני (3-2 ס”מ) מטגנים 3 דקות מצד אחד ו-2 דקות מצד שני. נתח עבה מטגנים 5 דקות מצד אחד על להבה מכסימלית ועוד 4 דקות מצד שני על להבה בינונית. הכי חשוב: טיגון יתר גורם לייבוש הדג וגם לפירוקו, ולכן תמיד עדיף לטגן פחות. אל תתפתו להפוך, לבדוק את המצב וכדומה לפני הזמן – כל פעולה כזו מורידה את הטמפרטורה ויוצרת מצב של בישול.

איך יודעים שהדג מוכן? לוחצים עם האצבע. אם המרקם יציב אבל לא מתפורר, יש להוריד מן האש ולהגיש מיד. הדג ממשיך להתבשל גם אחרי שמורידים אותו מהאש.

הכנה מראש לא מומלצת. הרעיון הוא לטגן ולאכול. אם אין ברירה (למשל כשמארחים הרבה אנשים), מטגנים חצי מהזמן הדרוש, מסדרים בתבנית, שומרים בקירור, וכמה דקות לפני ההגשה אופים 3-2 דקות בתנור שחומם ל-220-200 מעלות.

מתוך ששת העוזר שלך במטבח להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים