חיפוש מתקדם

איך קונים דגים?

מתכננים ארוחת דגים? מארחים בערב החג? אל תתחילו לפני שתקראו את כל הטיפים שלנו

איך קונים דגים טריים

דגים טריים

  • העור צריך להיות מבריק, לח ומעט רירי.
  • הריח צריך להיות נעים. לדג טרי אין ריח של דג, אלא ריח של ים.
  • בדג שלא נוקה, הזימים צריכים להיות אדומים.
  • בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה, אסור שאצבע שתשקע בו – תשאיר גומחה, בשר של דג טרי חייב לחזור למצב מתוח.
  • כדאי לקנות דגים לפי העונה: החורף היא העונה המועדפת לדגים טריים, במיוחד אחרי הסערות. צריך להתחשב במצאי הדגים ולא להחליט מראש איזה דג רוצים.
  • לבדוק את תנאי האחסון בחנות – עדיף במקרר, מכוסים בפתיתי קרח, שמונעים התייבשות, שומרים על הקור אבל לא מקפיאים. טמפרטורה של סף קפיאה, מעלה אחת מתחת לאפס, היא הטמפרטורה האידיאלית. אין לקנות דגים מתצוגה, אלא אם כן יש עליהם שכבה יפה של קרח מרוסק.
  • אחרי הקנייה למהר ולהכניס למקרר – אם אוכלים אותו באותו יום – או למקפיא.
  • אזהרה: לא מומלץ לקנות בשוק ה”דייגים” של שבת בבוקר, בנמל יפו. למרות האווירה, ריח הים, ספינות הדיג והרשתות הפרושות. הסחורה שנמכרת שם מתוך דליים וללא קירור נאות – לא ממש יצאה מהים באותו רגע (בלשון המעטה).

דגים קפואים

חשוב לשים לב לאריזה ולתאריך האריזה, ולא לתאריך התפוגה. אם עברו חודשיים מזמן ההקפאה, כדאי לשקול שנית אם לקנות (איכות הדג יורדת, למרות שהוא לא מקולקל). האריזה חייבת להיות שלמה ורצוי בוואקום. דגים בעלי גוון עכור סובלים מכוויות קור, שפוגמות גם במירקם ובטעם. הדג צריך להיות קשה כאבן, כתוצאה
מההקפאה – פחות מזה לא לקנות (המקפיא אמור לעמוד על 18 מעלות מתחת לאפס). עדיף להימנע מדגים קפואים שלא עברו ניקוי.
טיפ: הדגים מן החוות לחקלאות ימית מגיעים לאיזור המרכז בימי שני ורביעי. זה גם הזמן הטוב ביותר לקנות אותם.

איך להימנע מזיופים

  • לא לקבל כמובן מאליו את השם, שהעניק המשווק לנתחי הדג. לא פעם השם יכול להכשיל בבחירת הדג.
  • דגים שיובאו קפואים נמכרים, לפעמים, כדגים שהוקפאו בארץ, או במקרה הגרוע יותר כטריים (במיוחד לוקוס מדרום אפריקה).
  • משווקים מפוקפקים עלולים לחדש תוויות תאריך.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *