חיפוש מתקדם

בצק פריך

שימוש בבצק פריך מוכן ומרודד של מעדנות, לא רק מקצר את העבודה- אלא גם מבטיח מאפים במרקם מושלם

parichיש אמרה ידועה בקרב אופים לגבי בצק פריך: “אל תתעסק עם בצק פריך והוא לא יתעסק אתך”. ואכן הבצק הזה אוהב מגע מינימלי: ככל שלשים אותו יותר, כך השומן שבתוך הבצק מתחמם ורשת הגלוטן מתפתחת. התוצאה: במקום מאפה פריך במרקם עשיר ונימוח, נקבל מאפה קשה ונטול פריכות. בגלל העיבוד הקצר, לבצק פריך טוב יש מרקם מעט חולי – הוא לא אלסטי במיוחד ולכן קשה לרידוד באמצעים ביתיים. לכן שימוש בבצק פריך מוכן ומרודד של מעדנות, לא רק מקצר את העבודה- אלא גם מבטיח מאפים במרקם מושלם.

למעדנות שני סוגי בצק פריך, בעלי שימושים שונים:

  • בצק פריך מלוח המיועד בעיקר להכנת תחתיות לקישים, פשטידות ונשנושים מלוחים.
  • בצק פריך מתוק – מתאים לכל סוגי העוגות, פאים והעוגיות. ניתן להשיג בצק פריך מתוק פרווה או על בסיס חמאה.

טיפים להצלחה:

  • מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר.
  • עובדים עם הבצק ישר מהמקרר – עבודה עם בצק קר הרבה יותר קלה ומרקם המאפה יהיה יותר אוורירי.
  • מתעסקים עם הבצק כמה פחות – חימום הבצק יפגע באיכותו.
  • לפני האפייה רצוי להכניס את המאפה למקפיא – לשיפור המרקם והטעם.
  • היזהרו מאפיית יתר הפוגמת במרקם הבצק – אופים רק עד שהבצק מזהיב מעט (הוא נותר הרבה יותר בהיר מבצק עלים או בצק שמרים)

מתכונים מומלצים

פאי תפוחים

| גאלט תפוחיםריבועי פלורנטין דבש-תפוז | טארט טאטן תפוחים

תגובות

תגובות (3)

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *