חיפוש מתקדם

בצק שמרים עלים מרודד

מצד אחד – רכות, עסיסיות וארומה נעימה של בצק שמרים, מצד שני – מרקם קליל ואוורירי של בצק עלים. בצק שמרים עלים (או בשמו האחר - בצק שמרים כרוך) נהנה מכל העולמות

בצק שמרים עלים מעדנותזהו הבצק הנכון למאפי דניש, וקרואסונים. גם רוגעלך ורולדות שמרים (קראנצים) בקונדיטוריות הטובות עשויות מבצק שמרים עלים ומכאן המרקם המושלם שלהם.
אופן ההכנה מזכיר את זה של בצק עלים: מריחת הבצק בשומן, קיפול, רידוד וחוזר חלילה. אלא שכאן הבצק הבסיסי הוא בצק שמרים, מה שהופך את התהליך למורכב עוד יותר. לכן רק מעטים מכינים בצק כזה בבית.
בצק שמרים עלים של “מעדנות” מגיע מרודד וחוסך את כל הטרחה, ומתאים בעיקר למאפים מתוקים.

טיפים להצלחה:

  • מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר.
  • לא שוכחים להתפיח את המאפה לאחר העיצוב – כמו בכל מאפה שמרים.
  • ככל שהמאפה גדול יותר, יש להוריד את טמפ’ האפייה לקבלת מוצר עסיסי ואפוי באופן אחיד.
  • יש לכם מתכון לעוגת שמרים שאתם אוהבים? נסו להכין אותו עם בצק שמרים עלים – התוצאה תהיה משובחת יותר!

מתכונים מומלצים:

קראנץ שמרים שוקולד עסיסי

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *