חיפוש מתקדם

לאן לוקחים תיירים לאכול?

38 מקומות אוכל מומלצים בתל אביב, הרשימה מבוססת על המלצות של פודיז תושבי העיר
המזנון
צילום: דניאל לילה

זו העונה בה רחובות תל אביב מתמלאים בתיירים שרופי כתפיים וסביר להניח שגם אתם תארחו הקיץ קרובי משפחה או חברים שירצו לצאת לאכול בתל אביב. אבל לאן לקחת אותם?
האתר הנחשב Eater הקדיש כתבה ל-38 מקומות אוכל מומלצים בתל אביב, המבוססת על המלצות של פודיז תושבי העיר. להמלצות של Eater הוספנו כמה המלצות שלנו, וגם מתכונים נבחרים שפורסמו ב”על השולחן”, למי שמעדיף לארח בבית.

1. חוות צוק היא אמנם לא נמצאת במרכז העניינים אלא ברמת אביב, אבל Eater לא מהסס לשלוח את קוראיו למסעדה שמיישמת בצורה כל כך טובה שניים מהטרנדים הלוהטים בקולינריה העולמית – Farm to Table (חומרי הגלם מגיעים מהמשק המשפחתי בעמק האלה) ו-Nose to Tale.
ב-Eater ממליצים לא להיצמד לתפריט אלא לבקש את “המטבח הספונטני” וליהנות מארוחת טעימות שמחירה ייקבע על פי המנות שהשף יכין.
[משה פרלוק 5, תל אביב. טל’ 077-5155905. א’- ו’: 07:45-23:00, שבת: 09:30-16:30.]

שרונה מרקט
שרונה מרקט | צילום: אבישי פינקלשטיין

2. שרונה מרקט תל אביביים שמכירים כל פינה בשוק הכרמל או לוינסקי ינחרו בבוז על ההמלצה הזו, אבל תיירים חובבי אוכל כנראה יתהלבו מביקור בשרונה מרקט (Eater ממליץ בנפרד גם על האיכותיות יותר מבין מסעדות מתחם שרונה). במיוחד מומלצים הכנאפה של “ממתקי נצרת” וכריכי הפורל המעושן של “פורלה”.
המלצת המערכת: קחו את האורחים שלכם לטעום גבינות אצל “באשר”, לשתות בירות בוטיק ב”ביר מרקט” או יין ב”יין בשוק” ולהצטייד בחומץ בלסמי בטעמים או ליקרים ב”פום פאס”.
[קלמן מגן 3, תל אביב. טל’ 03-6242424.]

3. טייסטינג רום מבנה טמפלרי קסום במתחם שרונה? יש. חנות שמציעה מאות סוגי יינות מכל העולם? יש. סדנאות יין והרצאות? יש. תפריט אוכל קטן ואלגנטי שיספוג את כל הטוב הזה? יש. ויש גם כרטיס טעימות מגנטי שבאמצעותו אפשר לטעום למעלה מ-40 סוגי יין מתפריט טעימות משתנה. בקיצור – גן עדן לחובבי היין.
[קפלן 36, תל אביב, טל’ 03-5333213. א’-ה’ 17:00 – אחרון הלקוחות. שישי 12:00 – אחרון הלקוחות.]

מאפיית לחמים
מאפיית לחמים | צילום: עמית גרון

4. מאפיית לחמים הזדמנות להראות לתיירים מאיפה הגיעה הבבקה המפורסמת של Bread Bakery.
Eater ממליץ, כמובן, על הבבקה; אנחנו חושבים שביקור בלחמים אינו שלם בלי טעימה ממקלות בצק עלים וגאודה או מקלות לחם שיפון, גבינה וזיתים שאת המתכון שלהם תמצאו כאן
[החשמונאים 103, תל אביב, טל’ 03-5608111, פתוח ברציפות, 24 שעות מיום א’ בשעה 5.00 עד יום ו’ בשעה 15:30]

קלארו
קלארו | צילום: טל חבר

5. קלארו המקום בו תיירים יכולים לחגוג את חומרי הגלם המקומיים והמטבח הישראלי, אבל בסטייל. Eater ממליץ על פלטה משפחתית של טלה בבישול ארוך לצד סבזי, ציזיקי ופיתות מהטאבון המוגשת בסופי שבוע. אם האורחים שלכם מחפשים משהו קליל יותר, לכו על מגש ארוחת הבוקר, עוד פריט חובה של קולינריה ישראלית שכל תייר צריך לסמן עליה V.
[דוד אלעזר 30, תל אביב, 03-6017777.]

מיס קפלן
אורי שביט (מימין) והשפית שיראל ברגר ב”מיס קפלן” | צילום: דניאל לילה

6. מיס קפלן תל אביב כבר הוכתרה כאחת הערים הידידותיות לטבעונים בעולם, ואין ספק שחלק גדול מעובדה זו אפשר לזקוף לזכותה של אורי שביט – בלוגרית טבעונית (ולשעבר חברה במערכת “על השולחן”) שאחרי שנים של ייעוץ למסעדות שביקשו להכניס לתפריט מנות טבעוניות, פתחה מסעדת פופ-אפ טבעונית במתחם שרונה. בעקבות הפצרות הטבעונים הפופ-אפ הפך למסעדה קבועה, אבל ההייפ סביבו עדיין לא נרגע ולכן מומלץ להזמין שולחן מראש ולא לסמוך על המזל הטוב.
Eater ממליץ, איך לא, על נקניקיית הגזר המפורסמת של המקום – גזר שהושרה בג’ק דניאלס ועושן מעל שבבי עץ תפוח, מה שמקנה לו מרקם וטעם בשריים. אנחנו ממליצים לפתוח את התיאבון עם סלט חיטת כוסמין וסקאלופ יערות שאת המתכון שלו תמצאו כאן.
[קפלן 18, תל אביב, 03-6979015]

מלגו ומלבר
מלגו ומלבר | צילום: טל חבר

7. מלגו ומלבר המסעדה של אור מיכאלי ומוטי טיטמן מצויידת בכל הנתונים שיהפכו אותה לחביבת התיירים: תפריט מוקפד, אווירה תוססת ונוף לאחד השדרות הכי יפות בעיר.
[רוטשילד 142,תל אביב, 03-6314214]

המזנון
המזנון | צילום: בועז לביא

8. המזנון של אייל שני על שלושת סניפיו התל אביביים מגיש הרבה יותר מאוכל. הוא חוויה שלמה ומנוסחת היטב שלוכדת את התמצית של איך שהישראלים אוהבים את הפיתה שלהם: ספוגות במיצי בשר צלוי, מתפקעות מכל טוב, עם ביסים מעוררים של פלפל חריף או עלים ירוקים, עם מוזיקה שמחה וטבחים שנותנים בכפיים.
[אבן גבירול 23, תל אביב. המלך ג’ורג’ 30, תל אביב]
מתלבטים לאיזה סניף ללכת?

מפרום כרובית
מפרום כרובית של משייה | צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר

9. משייה יוסי שטרית מצליח לעשות את הכמעט בלתי אפשרי – הוא לוקח את הטעמים המקומיים-מרוקאיים-מצריים, עוטף אותם בסגנון צרפתי אלגנטי וגורם לכל העסק לעבוד בלי חריקות. את בצק הפרנה הוא מתבל בתערובת של 25 תבלינים; לסלט המרוקאי הוא מוסיף נתחי טונה נאים ואת הקובה נייה הוא עוטף ביריעות דקיקות של בשר נא. Eater ממליץ על ארוחת הבוקר של משייה, בופה ארוחת בוקר הקוסם כל כך לתיירים. ההמלצה שלנו היא דווקא על ארוחת טעימות מותאמת אישית ע”י שטרית, שנותנת הזדמנות לטעום מנות שלא נמצאות בתפריט המסעדה.
מתכון למפרום כרובית של יוסי שטרית
[מנדלי מוכרי ספרים 5, תל אביב, 03-7500999]

שילה
שילה | צילום: דניאל לילה

10. שילה סרטנים כחולים על הפלאנצ’ה, קוקי סאן ז’אק ברוטב קוניאק, פסטה שחורה עם קלמארי ושרימפס קריסטל…שילה שווה ביקור בראש ובראשונה בגלל הכבוד ששף שרון כהן נותן לפירות הים, אבל גם בגלל האווירה שמתאימה לבילוי רומנטי או כפתיחה לערב מלא אלכוהול.
[בן יהודה 182, תל אביב, 03-5221224]

See you tomorrow morning 😴☕️🍃✨

A photo posted by Cafelix (@cafelixcoffee) on

11. קפליקס יש כאן אספרסו וקפוצ’ינו בכל פינה, אבל בתי קלייה איכותיים, ששמים דגש על זני הפולים ומכינים בלנדים בהתאמה אישית עדיין נדירים כאן. חובבי הקפה יכולים לפתוח יום טיול ביפו על כוס קפה בסניף הדגל של קפליקס במתחם נוגה ביפו.
[סגולה 15, תל אביב, 03-5469890]

סרוויסריה
סרוויסריה | צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

12. בראנץ’ שיכורים בסרוויסריה מישהו צריך לדאוג לבליינים שחגגו בשישי בערב, והמישהו הזה הוא אנשי הסרווסריה, שמדי שבת בבוקר מקבלים את פני המתאוששים עם אוכל סופג אלכוהול כמו מגדל פנקייקס ובייקון, סנדוויץ’ קובני, צ’ילי קון קרנה עם הרבה צ’דר, וגם בלאדי מרי, מימוזות וסנגריה שירככו את הנחיתה.
[בן יהודה 48, תל אביב, טל’ 03-6477751. שבת החל מ-11 בבוקר]
מתכון לסנדוויץ’ קובני של עינב אזגורי

13. דליקטסן כל המסעדות של קבוצת R2M הן הימור בטוח: אוכל מוקפד, תפריט שירצה את כולם ושירות מצוין, אבל Eater ממליץ דווקא למלא סלסלה בכל טוב מהויטרינה של ה”דליקטסן” ולערוך פיקניק בשדרות רוטשילד. רעיון מצוין, אבל אחרי תחילת יולי כדאי לדבוק בחלל הממוזג.
[יהודה הלוי 79/81, תל אביב, 03-9681010]

האחים
האחים | צילום: מיכאל טופיול

14. האחים אין כתבה על ארוחות בוקר שלא משבחת את הבראנץ’ של האחים, וגם Eater לא פיספס את הבופה הנפלא שלהם: גבעות סלטים טריים, חלה רכה וחמימה, ספאייח תרד, קערה ענקית של מסבחה שמתחממת על פתילייה ולקינוח – מלבי, מילקי ביתי, גושי חלבה ופירות טריים. כמעט בלתי אפשרי להשיג מקום ללא הזמנה לפחות שבוע מראש, אבל אם פיספסתם, ודאי תשמחו לדעת שרוב הפריטים מוגשים גם בתפריט הרגיל (אם כי הרבה יותר משתלם לאכול אותם במסגרת הבראנץ’).
[אבן גבירול 12, תל אביב, טל’ 03-6917171. שישי 9:00-12:00, שבת 9:30-12:00. 85 שקל לסועד]

הקוסם
אריק רוזנטל, “הקוסם” | צילום: ירון ברנר

15. פלאפל הקוסם “הקוסם” של אריק רוזנטל הוא לא פלאפליה רגילה; זהו מוסד תל אביבי של גורמה סטריט פוד איכותי בו מכינים את החומוס במקום, מגלגלים את כדורי הפלאפל ביד ומגישים גם סביח, שווארמה, תבשיל דג מרוקאי ובוריק, עליו מתענגים שפים תל אביביים לפני המשמרת.
[שלמה המלך 1 (פינת קינג ג’ורג’) תל אביב, 03-5252033]

16. אנסטסיה מסעדה נוספת שתרמה את חלקה במיצוב תל אביב כיעד מומלץ לטבעונים. גם כאן Eater ממליץ על ארוחת הבוקר הישראלית, אבל בגרסה נטולת מוצרים מן החי: חביתת קמח חומוס, “גבינות” אגוזים, ממרחי ירקות ושייקים צבעוניים. סביר להניח שהקרניבורים דווקא יצאו מאוכזבים, ולכן אם לא כל האורחים שלכם טבעונים- עדיף לתכנן ארוחת בוקר במקום אחר (בבראנץ’ של “האחים”, למשל, תמצאו לא מעט אופציות טבעוניות).
[פרישמן 54, תל אביב, 03-529-0095]

עראייס
עראייס של 25m

17. 25m בלי גינונים ועם הרבה נתחים משובחים – חובבי הבשר שיידחקו בין סמטאות שוק הכרמל יתוגמלו בבשר נפלא. Eater מזכיר את קצביית MeatMarket השכנה וממליץ על העראייס – פיתה ממולאת בבשר כבש טחון שנצלית על הגריל. ההמלצה שלנו: אם האורחים שלכם הם אוהבי בשר אמיתיים, אל תתנו להם לוותר על חלקי הפנים המוגשים במקום.
[סמטת הכרמל 30, תל אביב]

טאיזו
טאיזו | צילום: שרית גופן

18. טאיזו של השף המוכשר יובל בן נריה. Eater ממליץ על ערב קוקטיילים ליד הבר, אבל אם כבר צלחתם את חפירות הרכבת התחתית (שנערכות ממש מחוץ למסעדה) – תנו למלצר להרכיב לכם ארוחת טעימות. אל תוותרו על הקינוחים של השף קונדיטורית אנה שפירו, ובעיקר על קינוח המנגו (שגם עליו ממליצים ב-Eater) – כדור שוקולד לבן ומנגו ממולא בקציפת אננס, קרם בטטה וקארי, דיסקיות ג’לי זעפרן ופצפוצי אורז מצופים שוקולד לבן.
[דרך מנחם בגין 23, תל אביב, 03-5225005]
מתכון לפוט סטיקרס של יובל בן נריה

A photo posted by Bellboy (@bellboycocktails) on

19. בל בוי ריהוט גותי, בר שיש מאסיבי, מלצרים בעניבות פרפר וקוקטיילים שמוגשים בתוך צדפות ענק או אמבטיות מיניאטוריות – הבל בוי, בר הקוקטיילים השוכן בקומת הקרקע של מלון ברדיצ’בסקי, הוא ארץ פלאות שכולה אסקפיזם. לכאן לא באים בשביל האוכל אלא בשביל האווירה ובעיקר בשביל הקוקטיילים של אריאל לייזגולד, שהוכרז כברמן הטוב בארץ בתחרות World Class Israel והתברג לשישיית הגמר בתחרות העולמית.
[ברדיצ’בסקי 14, תל אביב, 03-7289213]

סנטה קתרינה
סנטה קתרינה | צילום: דניאל לילה

20. סנטה קתרינה את האוכל של השף המוכשר תומר אגאי מתאר Eater כיצירתי ומתוחכם וממליץ על הבייגלה הירושלמי או הפריקסה. לנו נותר רק להסכים.
[הר סיני 2, תל אביב, 058-7820292]

פרונטו | צילום: דניאל לילה
פרונטו | צילום: דניאל לילה

21. פרונטו המסעדה של רפי אדר נוסדה לפני קרוב ל-30 שנה, אבל עברה מהפך לפני כ-6 שנים, כשאת הפיקוד על המטבח לקח השף המוכשר דיוויד פרנקל. דיוויד שימר את התפריט האיטלקי-מסורתי של המסעדה, אבל הוסיף אליו מנות בסגנון העונתי-מודרניסטי שהביא איתו מ”נומה” ו”מוגריץ”, כך שבתפריט אפשר למצוא מנות כמו טאליוליני טרטופו, ארנצ’יני ונתח קצבים על פולנטה לצד אניולוטי גורגונזולה על קרם וישיסואז וקראמבל פרושוטו או טורטליני לחי עם צ’יפס קוקי סן ז’אק.
[הרצל 4, תל אביב, 03-5660915]
מתכון לטליוליני כמהין של פרונטו

22. חנן מרגילן חבוייה בתוך בתי שכונת שפירא נמצאת מסעדת “חנן מרגילן” המגישה אוכל בוכארי. ההמלצה של Eater – מרק דושפרה, כמובן: מרק בשרי עמוק טעמים עם כמות נדיבה של כיסנים דקיקים ומלאים בשר להתפקע. אנחנו ממליצים להוסיף עוד כמה צלחות ממבחר הכיסנים המוגשים במקום – מנטו מאודים, סמבוסה אפויים, צ’יבורק ופירושקי מטוגנים – ולהראות לתיירים חלופה מקומית לארוחת דים-סאם.
[מסילת ישרים 15, תל אביב, 03-6873984]

סאלוף ובניו
סאלוף ובניו | צילום: אילן גור

23. סאלוף ובניו בשלניות תימניות אולי יעקמו את האף כשיראו בתפריט פריטים לא תימניים כמו לחוח-חביתה או שקשוקה, אבל תיירים ישמחו לגלות את אחד המטבחים האהובים בישראל, בעיקר כשאת החוויה מלווים צ’ייסרים של עראק, מוזיקה של זוהר ארגוב ואווירה צוהלת.
בין 17:00-20:00 יש תפריט Happy Hour שמאפשר לשבוע בזול ואם אתם רוצים לספק לתיירים חוויה אותנטית במיוחד – קחו אותם לסניף המקורי בשוק התקווה, שם מתקיימת מדי צהרי שישי קבלת שבת.
[נחלת בנימין 80, תל אביב, 03-5221344]

לוינסקי
לוינסקי | צילום: דניאל לילה

24. ביקור אחר צהריים בשוק לוינסקי פחות מיוח”צן משרונה, אבל בעינינו – שווה הרבה יותר. Eater ממליץ לסיים את הסיור באוזריה, פיפינלה או דלידה – כל אחת מהן בהחלט ראויה לביקור – אבל אם אתם רוצים להעניק לאורחים שלכם חוויה שלא ישכחו – קחו אותם דווקא לבירה אצל מתי המקלל.

אימפריאל קוקטייל בר
אימפריאל קוקטייל בר | צילום: יח”צ

25. אימפריאל קוקטייל בר בתחילת 2013 נפתח בקומת הקרקע של מלון “אימפריאל” בר מסוג אחר: לא עוד ברמן שמערבל קוקטיילים ורודים ומתוקים עד בחילה, אלא מיקסולוג שרוקח סירופים וצירים; מתבל את הקוקטיילים בטונקה, טימין, מלח ואפילו בייקון; מוסיף רכיבים כמו סלק או חלבון ביצה ובקיצור – מתייחס לקוקטיילים כאל מנה מורכבת ומאוזנת. מאז נפתחו בתל אביב ברים נוספים בסגנון, אבל אנשי האימפריאל היו הראשונים, וממשיכים לעשות את זה יותר טוב מכל האחרים.
[הירקון 66, תל אביב, 073-264-9464]

אסף דוקטור
אסף דוקטור | צילום: שרית גופן

26. דוק המסעדה של אסף דוקטור (“האחים”) מציעה חווית אוכל ישראלי מסוג אחר לגמרי: כל חומרי הגלם בהם נעשה שימוש הם ישראליים. לא תמצאו כאן בשר ארגנטינאי או קינוחים משוקולד מיובא, אלא מנות שיש מאחוריהן מגדלים מקומיים: ברוסקטות מחלות וישניץ או לחם מחמצת של ערן שרויטמן; גבינות של משק עפאים; וקינוחים מחושחש שדוקטור מלקט ברחובות תל אביב או פיטנגו שהסועדים מביאים למסעדה תמורת ארוחה חינם.
[אבן גבירול 8, תל אביב, 03-6098118]
מתכון למטפונה טלה של המסעדה

בלו סקיי
בלו סקיי | צילום: דניאל לילה

27. לומינה ובלו סקיי באופן אירוני, כמעט בלתי אפשרי למצוא בארץ מסעדות עילית כשרות. שתי המסעדות של מאיר אדוני (“לומינה” הבשרית ו”בלו סקיי” החלבית) במלון “קרלטון” מספקות את הסחורה, עם בונוס של הנוף הכי יפה בתל אביב.
[לומינה – אליעזר פרי 10, תל אביב. בלו סקיי- מלון קרלטון, אליעזר פרי, חוף תל אביב]

מזללה
מזללה | צילום: בן יוסטר

28. כתית והמזללה Eater מתאר את שתי המסעדות הללו כחובה למי שמחפש חווית אוכל עילי בתל אביב. ההמלצה שלנו: קרואסון מוח במזללה.
[כתית והמזללה- נחלת בנימין 57, תל אביב, 03-5107001]

🍅🍆🍠🍍 #farmersmarket #telaviv

A photo posted by שוק הנמל-TLV Farmers Market (@shukhanamaltlv) on

29. פיקניק בשוק הנמל לא צריך להביא סלסילת פיקניק מהבית; פשוט קחו בגט עם דג כבוש בדוכן של “שרי הרינג”, פסטה טרייה ב”פסטה בנמל” או הרכיבו לבד ארוחה מלחם של “לחמים”, אנטיפסטי מ”פרימו” , נקניקים של “לבקוביץ'” וגבינות של “לה פרומז’רי”. כדאי לבוא בצהריי שישי, אז נפרשים מחוץ לשוק גם דוכני ירקות ואוכל נוספים ובחודשי יולי-אוגוסט נערכות קבלות שבת רפורמיות לא רחוק מהשוק. אל תשכחו שביום ראשון סגור.
[נמל תל אביב 12, תל אביב, 077-510-1515]

30. הבר של מסעדת אריה דיג’ייז מתחלפים, קוקטיילים יצירתיים עם חלבה, חמאה חומה וסומאק ואוכל שמגיע מהקומה העליונה, בה שוכנת המסעדה. באמת שאין סיבה להגיע לקומה השנייה.
[נחלת בנימין 66, תל אביב, 03-5296054]

ברוט
ברוט | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

31. ברוט ג’מה נווה מארחת, אנשי היין בן רון ואבירם כץ מוזגים, והשפים עומר בן-גל ויאיר יוספי מבשלים מאחורי הבר אוכל דשן, נטול גינונים ובעיקר טעים.
[נחלת בנימין 36, תל אביב, 03-510-2923]

חריימה לוקוס של אייל שני
חריימה לוקוס של אייל שני | צילום: לירון אלמוג

32. צפון אברקסס חווית אייל שני במלואה: נייר חום במקום צלחות, ירקות שזוכים לטיפול ביד אומן והרבה טחינה, חריף ושמנת חמוצה.
[לילינבלום 40, תל אביב, 03-5166660]

המבורגר שרימפס של "פופינה"
המבורגר שרימפס של “פופינה” | צילום: שרית גופן

33. פופינה דג כבוש, צלוי, או בבישול ארוך? לפופינה 5 תפריטים, כל אחד מהם על טהרת טכניקת בישול שונה, כך שאפשר לטעום חומרי גלם שונים, קוקטיילים וקינוחים בשיטות הכנה שונות. Eater ממליץ על תפריט טעימות של 7 מנות ב-280 שקל, אבל אם חייבים לבחור רק מנה אחת – אנחנו ממליצים על המבורגר שרימפס: בתוך לחמנייה מאודה ורכה נחה קציצה משרימפס שנקצצו בסכין ותובלו בעירית, צ’ילי וקליפת לימון. את המיונז מחליף איולי יוזו שהושחר באבקת חציל והצ’יפס הם מגזר.
[אחד העם 3, תל אביב, 03-575-7477]
מתכון להמבורגר שרימפס של פופינה

שוק הכרמל
שוק הכרמל | צילום: אילן גור

34. שוק הכרמל השוק ראוי לכתבה נפרדת, אבל אין ספק שמדובר בתחנת חובה לפודיז. המליצו לאורחים להביא הרבה מזומן ועגלת קניות ולשוטט בין דוכני התבלינים, הקפה והירקות. אפשר לאכול באחת ממסעדות השוק כמו “הבסטה”, “גדרה 26” או “דה באן”, אבל הכי כיף לנשנש אוכל רחוב תוך כדי הטיול – צ’יפס ספירלה על גחלים, בוריקה לוהטת, חומוס אצל הבן של הסורי ואויסטרים או סביצ’ה טרי אצל שבתאי.
[הכרמל, תל אביב, ימי א’-ה’ משעות 6:00-18:00, יום שישי 6:00-16:00]

35. משק ברזילי עוד הרבה לפני ש-Farm to Table הוכתר כטרנד לוהט וטבעונים צצו תחת כל עץ רענן, הייתה משק ברזילי – מסעדה צמחונית על טהרת הירקות האורגניים. Eater ממליץ על צלחת הגבינות הטבעונית. ההמלצה שלנו – המבורגר טבעוני בלחמניית סלק מאודה.
[אחד העם 6, תל אביב, 03-516-6329]

36. חומוס אבו חסן (עלי קרוואן) שאלת החומוס הטוב בארץ כנראה לעולם לא תוכרע, אבל בתל אביב אין מתחרים לאבו חסן. הזמינו מסבחה, אל תבזבזו מקום על תוספות, בואו בשעה מוקדמת (כי המסעדה נסגרת כשהחומוס נגמר) ואם אתם מגיעים בסוף השבוע – הכינו את האורחים שלכם להמתנה ארוכה.
[הדולפין 1, יפו, 03-6828255]

פונדק דה לוקס
פונדק דה לוקס | צילום: בן יוסטר

37. שוק הפשפשים עד לא מזמן איכלס שוק הפשפשים בעיקר מלכודות תיירים. בשנים האחרונות אפשר למצוא בו גם כמה פנינים קולינריות. Eater ממליץ על “שאפה בר” ו”ראס אל חנות” אנחנו ממליצים גם על “פועה” ולקרניבורים – על “טראק דה לוקס”.

חאן מנולי
מסבחת החאן | צילום: דניאל לילה

38. חאן מנולי השף פליקס רוזנטל מטפל בחומוס והוא עושה איתו קסמים – דקות ספורות אחרי שתזמינו את אחת המסבחות שבתפריט תוכלו לשמוע את דפיקות המכתש והעלי מהמטבח הפתוח. המסבחה של “חאן מנולי” נכתשת ברגע ההזמנה למשחה גסה וגרגרית ומעליה לוביה, עגבניות ובצלים, חצילים קלויים, כבדי עוף או טלה בסומאק. חוץ מחומוס, התפריט מלא במנות קטנות שהולכות מצוין עם אלכוהול.
[בית אשל 7, תל אביב, 03-6767884]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *