חיפוש מתקדם

לוח המידות והמשקלות של “על השולחן”

כל מה שיכול להועיל לכם בתהליך הבישול והאפייה במטבח: כמה גרם זה כוס קמח, איך ממירים קמח רגיל לתופח, איך מחליפים שמרים טריים ביבשים ומה עושים כשמעלות החום לא מסומנות על התנור? לגזור ולשמור

המרת מידות ומשקולת

יחסי משקל \ נפח בחומרים יבשים | יחסי משקל \ נפח בחומרים רטובים | מידות מוצרים נפוצים | קמח תופח ושמרים | המרת חמאה בשמן | ג’לטין | ביצים | התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפייה (לתבנית עגולה) | יחסים בין מידות נפח שונות | המרת מידות חום | המרות למידות שונות

יחסי משקל \ נפח בחומרים יבשים

אבקת אפייה
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 8 גרם
1 שקית – 10 גרם
אבקת סוכר
1 כוס – 120 גרם
1 כף – 8 גרם
אגוזים \ שקדים
1 כוס קצוצים – 100 גרם
1 כף קצוצים – 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה – 85 גרם
אורז
1 כוס אורז ארוך – 200 גרם
1 כוס אורז קצר – 210 גרם
מלח
1 כפית – 6 גרם
1 כף – 20 גרם
1 כוס – 250 גרם
סודה לשתייה
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 8 גרם
1 שקית – 10 גרם
סוכר לבן
1 כוס – 200 גרם
1 כף – 12 גרם
סוכר חום דחוס
1 כף סוכר – 15 גרם
1 כוס סוכר – 240 גרם
סוכר וניל
1 כפית – 3 גרם
1 כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם
פירורי עוגיות \ ביסקוויטים
1 כוס – 110 גרם
פירורי לחם יבשים
1 כוס – 125 גרם
פירות יבשים קצוצים
1 כוס – 150 גרם
פרג טחון
1 כוס – 70 גרם
קוקוס
1 כוס – 100 גרם
קורנפלור
1 כוס – 140 גרם
1 כף – 10 גרם
קמח לבן (רגיל \ תופח)
1כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם
קמח מלא
1 כף – 8 גרם
1 כוס – 125 גרם
קקאו
1 כף – 10 גרם
1 כוס – 140 גרם
שמרים
1 כף שמרים יבשים – 10 גרם
קוביית שמרים טריים \ שקית “שמרית” – 50 גרם

יחסי משקל \ נפח בחומרים רטובים

דבש \ סילאן
1 כף – 22 גרם
1 כוס – 360 גרם
חמאה
1 כף – 15 גרם
1 כוס – 240 גרם
butterstick – כ-1/2 כוס – 120 גרם
מים \ מיץ לימון \ מיץ תפוזים \ חלב \ שמנת מתוקה \ חומץ
הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ”ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ”ל = 15 גרם
ריבה
1 כוס – 330 גרם
שמן
1 כוס – 200 גרם
100 מ”ל שמן – 90 גרם

מידות מוצרים נפוצים

1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ”ל
1 גביע לבן \ יוגורט – 200 מ”ל
1 גביע שמנת חמוצה – 200 מ”ל
1 גביע גבינה לבנה \ קוטג’ – 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה \ סוכר וניל \ סודה לשתייה – 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) – חבילה גדולה 1 ק”ג
קמח תופח – חבילה קטנה – 350 גרם

קמח תופח ושמרים

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב’ אפיה
1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אב’ אפיה
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

המרת חמאה בשמן

כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ”ל)

ג’לטין

1 שקית ג’לטין = 14 גרם
1 כף ג’לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג’לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג’לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג’לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ”ל מים

ביצים

ביצה מס‘ 1 – 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 – 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 – 50 גרם
חלבון – 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
חלמון – 20 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)

הגדלה להוסיף:
מ-22 ס”מ ל-24 ס”מ 20%
מ-22 ס”מ ל-26 ס”מ 40%
מ-22 ס”מ ל-28 ס”מ 60%

הקטנה להפחית:
מ-26 ס”מ ל-24 ס”מ 15%
מ-26 ס”מ ל-22 ס”מ 30%
מ-28 ס”מ ל-22 ס”מ 40%

יחסים בין מידות נפח שונות

1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ”ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ”ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ”ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ”ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ”ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ”ל = 4 כוסות = 1 quart

המרת מידות חום

צלזיוס       פרנהייט      סימן תנור      תיאור
105           220                            חום נמוך מאד
120           250
135           275              1            חום נמוך
150           300              2
160           320              3            בינוני-נמוך
170           340              3            בינוני
180           355              4            בינוני
190           375              5
200           390              6            בינוני-גבוה
220           430              7            גבוה
230           445              8
245           475              9            גבוה מאד

סקאלת החום של התנור שלכם שונה? הטמפרטורה המקסימלית של תנור ביתי היא 245 מעלות. יש לחלק אותה במספר השנתות שעל התנור. למשל, בתנור בו לא מסומנות מעלות אלא 7 דרגות חום, כל דרגה מייצגת 35 מעלות חום – דרגה 1 היא 24 מעלות, דרגה 2 היא 70 מעלות, דרגה 3 היא 105 מעלות וכן הלאה.

המרות למידות שונות

להמרת אונקיות נוזל (fluid ounces) למ”ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39

הערה:

המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות (ניתן להשיג בחנויות לכלי בית).
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.

תגובות

תגובות (4)

  • עידית 15 בספטמבר 2017 16:27 השב

    תודה רבה! מאוד מאוד שימושי ונחוץ!

  • עדי 1 באוקטובר 2017 8:28 השב

    תודה רבה!!!! באמת שזה מועיל מאוד אני רגע לפני החג ורציתי להכין עוגה מסורתית אך הסתבכתי טיפה עם הכמויות
    תודה על העזרה 🙂

  • שרה ☺ 24 באוקטובר 2017 15:27 השב

    תודה רבה נחוץ מאוד ❤😍

  • שולה לוי 11 בדצמבר 2017 6:31 השב

    מצאתי כל מה שחיפשתי מתכון לסופגניות ואת משקל הגביע לשמנת חמוצה אני כותבת מבוסטון ולכן היה קל יותר אם כתבו כמה גרמים בגביע שמנת תודה רבה וחג חנוכה שמח

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *