סל וחומר
הכתום החדש
רפרטואר מתכוני הדלועים שלי היה מצומצם עד שהגעתי לניו יורק וגיליתי מגוון מדהים שפתח לי את הצ'אקרה הכתומה
בהתחלה זה נראה כמו בדיחה; סביב חג הלואין (שחל ב-13 באוקטובר) כמעט לכל מנה בעיר הכניסו דלעת. גם אני נכנסתי למצב כוננות, ובמשך שלושה שבועות הכנתי למאפיית לחמים הניו יורקית אינספור מוצרים שעשויים מדלעת. זה התחיל מקלאסיקות אמריקאיות כמו פאי דלעת והגיע גם לסלטים, למאפים מלוחים ולשלל קינוחים. אז נוכחתי לדעת שאפשר להכין המון דברים יצירתיים ומגוונים מדלועים.
סוגי דלועים שקיימים היום בשוק שלנו:
דלעת יפנית דלעת די גדולה עם קליפה ירוקה ובשר כתום־צהוב. טעמה מתוק ומרקמה יציב. ניתן לאפות אותה בשלמותה – מרוקנים מגרעינים, מוסיפים מעט שמן זית ועשבי תיבול ואופים.
דלעת כפתורים מכונה גם דלעת כוכבים. דלעת מתוקה ופריכה.
דלעת תאילנדית צורתה כשל פרח גדול, היא בשרנית ויבשה, טעמה מתוק ועדין.
דלעת ערמונים דלעת קטנה עם טעם אגוזי המזכיר ערמונים.
דלעת טריפוליטאית נקראת גם דלעת השדה. הדלעת הנפוצה והנמכרת ביותר בישראל. מרקמה מימי יחסית ולכן היא פחות מתאימה לאפייה.
דלעת אקזוטית דלעת בינונית עם בשר כתום עז. מתאימה לכל המתכונים.
דלורית שני סוגים קיימים בשוק: דלורית ישראלית ודלורית אמריקאית שהיא נפוצה יותר. צורתן מוארכת, הן בעלות קליפה עבה, בשר דחוס ומתיקות עדינה.
הנה מבחר ממתכוני הדלועים האהובים עליי, מזווית ראייה והכנה קצת שונות מהרגיל.
מה מכינים?
סלט דלעת ועגבניות עם פסטו פיסטוק
גרנולה מלוחה עם עדשים וזרעי דלעת