רינת צדוק
סל וחומר
סל וחומר
מפתחת המתכונים המוכשרת של מאפיית לחמים, חולמת וחיה אוכל מילדותה. רוחשת חיבה עזה לתוצרת מקומית טרייה ולמתכונים בריאים ונגישים עם טעם וריח של בית. כותבת את הטור סל וחומר.
כמה תאווה
הן רכות, מתוקות ועסיסיות, וטעמן הייחודי מתאים גם למנות מלוחות ולקינוחים. הקיץ הוא הזמן להתנסות במתכוני תאנים
לסבתא רבא שלי היו ארבעה עצי תאנה עצומים בגודלם בגינה. כל עץ כזה היה מלא בתאנים גדולות, בשלות ועסיסיות. אני זוכרת איך אהבתי לקטוף את התאנים, לשבת מתחת לעץ ולאכול אותן בו במקום. כמובן שהייתי אוכלת אותן עד שהבטן התחילה לכאוב.
לפני כמה שנים הכנתי אצל סבתי ארוחה שלמה עם אותן התאנים מהעץ; מילאתי אותן, צרבתי, קצצתי ובישלתי, עד שהיו מונחות על השולחן מבחר מנות שונות לתפארת עצי התאנה. אמנם התאנה מתוקה, אך היא הרבה יותר מכך. טעמיה המיוחדים מאפשרים לשלב אותה לא רק בקינוחים אלא גם במנות מלוחות, בסלטים ובמאפים, לצד גבינות, בשר ותבלינים.
הנה כמה מתכונים מאותה ארוחת קיץ מלאת זיכרונות.