מקודם

לקראת ראש השנה: 6 מאכלים שתרצו להכין לכבוד החג

Photo by Olga Drach on Unsplash
Photo by Olga Drach on Unsplash
3 בספטמבר 2023

כולנו מכירים את האווירה הזו, לפני החגים. שעה שישראלים רבים, בכל רחבי המדינה, מארחים ומתארחים סביב שולחן החג. בכל שנה מחדש אנחנו רוצים 'להפציץ' עם המתכונים הכי שווים, כאלו שכולם יטרפו אותם בשולחן החג. בשביל ליהנות מאוכל טוב, כמובן, חשוב לרכוש כלי מטבח איכותיים אשר יאפשרו לנו להגיע לתוצאות מצויינות. אנחנו כאן כדי להציע לכם כמה מתכונים פשוטים יחסית, טעמים במיוחד, אשר דורשים מכם להשתמש בכלים אשר ישרתו אתכם גם בהמשך. הכנו עבורכם כמו שלוש ארוחות חג חגיגיות. כמובן, אתם לא חייבים להכין את המתכונים ביחד בהכרח, אלא, אתם יכולים לבחור מכל קטגוריה את המתכון החביב עליכם. זה שיהפוך את שולחן החג לחגיגה של ממש. 

מנת פתיחה, סלט חצילים 

מי שלא אוהב חציל, לא מכיר את טעם החיים. יש לנו מתכון מושלם לחצילים מטוגנים עם פלפלים קלויים, כזה שכולם יטרפו בהנאה. המתכון מתאים לארוחה בשרית וחלבית. 

מצרכים:
סיר קטן לטיגון בשמן עמוק, רשת לטיגון, שמן צמחי בכמות מספקת, נייר סופג, מלח, שני חצילים בינוניים קלי משקל, שלושה פלפלים אדומים. צרור פטרוזיליה, שתי שיני שום, לימון, מלח ולארוחה חלבית, גבינה קשה בטעם שאוהבים. 

אופן הכנה:
יוצקים שמן לסיר הטיגון עד למחצית. ממתינים עד שיתחמם. אתם יכולים לקחת מדחום למטבח אם תרצו ולראות כי הטמפרטורה לא עולה על 180 מעלות. בנתיים, חתכו את החצילים לקוביות קטנות והמליחו אותן. ספגו אותן בנייר סופג, כדי שלא תהיה בהם רטיבות. כעת, הכניסו לסיר הטיגון והמתינו עד הזהבה. הוציאו את החתיכות העשויות לרשת טיגון. רשת הטיגון תשמור על החצילים קריספים לסלט. קחו את הפלפלים האדומים, חיתכו אותם לרצועות והכניסו לתנור במצב צלייה, חממו את התנור ל180 מעלות והמתינו 40 דקות בערך או עד שהפלפלים מתחילים להישרף. לאחר מכן ,ערבבו את החצילים והפלפלים. הוסיפו שתי שיני שום כתושות בכותש שום, מעט פטרוזיליה קצוצה. תבלו לפי הטעם. האמינו לנו, חלה טרייה ליד, זה כל מה שצריך. 

מנה שניה, עוף צלוי עם ריבת בצל 

מצרכים:
סיר רחב המתאים לכיריים ולתנור. מעט שמן זית. שתי כפות סילאן, חצי כוס של מיץ לימון מלימון טרי. מעט טימין טרי מופרד מהעלה. כף סויה. מעט מלח ופלפל לפי הטעם. חצי קילו עוף, מחולק לחלקים שאוהבים. חמישה בצלים לבנים. סכין גדולה איכותית, מעט נייר סופג וצלחת גדולה. 

אופן הכנה:
קחו את הבצלים וחתכו לרצועות. הכניסו את הרצועות לסיר הרחב עם מעט שמן זית והנמיכו את האש. כעת, הכינו ריבת בצל. מדובר על תהליך קצת ארוך, אבל שווה את העבודה. בכל פעם כאשר הבצלים מתחילים להישרף הוסיפו כף של מים. במקביל, אתם יכולים לטגן את חלקי העוף בשמן זית, בסיר נוסף. אפשר לקחת מלקחיים כדי לסובב את העוף ולהשחים אותו מכל צדדיו. אגב, אם אתם רוצים למנוע מהשמן להשפריץ, ספגו את העוף במעט נייר סופג. אחרי שריבת הבצל כמעט מוכנה, הוסיפו את הסילאן, מיץ הלימון, הטימין והסויה. ערבבו ותקנו את התיבול לפי הטעם. עכשיו, הכניסו את העוף לתבשיל הבצל ודאגו לשים מעט מהבצל על העוף עצמו. חממו תנור מראש ל180 מעלות והכניסו את העוף בלי מכסה לתנור לשעה וחצי. בתוך פרק הזמן הזה תקבלו מעדן אותו אף אחד לא יצליח להפסיק לאכול בארוחת החג .

מנה אחרונה, עוגת דבש בחושה 

מצרכים:
כלי אפיה למדידה של המצרכים. תבנית אינגליש קייק איכותית. 3 ביצים גדולות, כוס דבש, חצי כוס סוכר לבן, אחד וחצי כוס קמח לבן, כוס קמח שקדים. שקית אבקת אפייה. חצי כוס אגוזי מלך קצוצים. חצי כוס שמן קנולה. 

אופן הכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות. מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים לתערובת אחידה. אפשר כמובן לערבב את המרכיבים במטרפה ידנית רגילה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת היטב ואופים בערך ארבעים וחמש דקות, עד שעה. תוכלו לבדוק האם העוגה מוכנה באמצעות שיפוד הננעץ במרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. 

מנה עיקרית מושלמת, שוק טלה עם ירקות שורש 

אם אתם רוצים 'לשחק אותה' סביב שולחן החג, קבלו מתכון חגיגי של שוק טלה עם ירקות שורש אשר הופכים לחגיגה של ממש בתוך הפה. 

מצרכים:
שוק טלה במשקל של שני קילוגרם, אפשר מעט יותר כמובן. 4 גזרים חתוכים לעיגולים. 4 בצלים גדולים חתוכים לרבעים, 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות. 4 גבעולי כרישה כאשר לוקחים את החלק הלבן בלבד. שורש סלרי קלוף וחתוך לריבועים קטנים יחסית. שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לחתיכות קטנות. כוס של עלי סלרי קצוצים. 20 שיני שום קלופות. 4 יחידות של ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לריבועים. 3 ענפי טימין טרי, להפריד את העלים מהגבעול, כך לעשות גם עם שלושה ענפים של רוזמרין טרי. להשאיר עוד כמה עלי טימין ורוזמרין בצד, לצורך האפייה. מעט מלח, פלפל שחור, עדיף כזה שאתם טוחנים במטחנה ביתית פשוטה במקום, 3 כפות סילאן משובח, 4 כפות של חרדל דיז'ון משובח, 3 כוסות של יין אדום מצויין. עדיף יין יבש. חשוב להשתמש בתבנית מברזל יצוק, אשר מתאים גם לכיריים וגם לצליה של הבשר בתנור. אגב, זה בדיוק מסוג התבניות אשר ישמשו אתכם בכל חג מחדש. 

אופן הכנה:
לוקחים סכין חדה, רצוי להשתמש בסכין שף איכותית המיועדת לעבודה עם בשר בלבד. יוצרים כמו כיסים קטנים בבשר ולתוכם מכניסים את שיני השום הקלופות. עכשיו, לוקחים את החרדל, הסילאן, הפלפל והמלח וכמו עושים 'עיסוי' לבשר. אם אתם חוששים מהשאריות שישארו על הידיים, אל חשש. אתם תמיד יכולים להשתמש בכפפות לטובת העניין הזה. מניחים בתחתית התבנית כמה מענפי הרוזמרין והטימין. הענפים הללו יבשמו את הבשר ואת הירקות וימנעו מהשוק להישרף בתחתית. כעת, מסדרים את הירקות מסביב לשוק ויוצקים את היין המשובח לתבנית. מחממים את התנור ל200 מעלות ועכשיו, מכניסים את כל הטוב הזה לשלושים דקות לתוך התנור. אחרי שלושים דקות חשוב להפוך את הנתח, כדי שישחים מכל הצדדים. אחרי עוד שלושים דקות, מוציאים את התבנית ובזהירות רבה, עוטפים את הטוב הזה בנייר אפייה ונייר כסף מעל. כדי לתת לבשר להיצלות למספר שעות בלי להתייבש. מורידים את הטמפרטורה בתנור ל150 מעלות ונותנים לבשר להיצלות עוד ארבעים דקות. אחרי ארבעים דקות, הוציאו את התבנית, עם כף מזגו מהנוזלים שהצטברו לאורך התבנית על השוק ותנו לנתח הזה לבלות בתנור לעוד ארבעים דקות ואפילו יותר אם יש לכם זמן. אמנם, מדובר על מעט עבודה, אבל כזו ששווה הכל. האמינו לנו, המחמאות פשוט לא יפסיקו להגיע אליכם. אנחנו יכולים לחתום על זה. 

סלט רימונים טרי וחמצמץ לראש השנה 

בין אם אתם רוצים לצרף לשוק הטלה אלמנט נוסף ובין אם אתם פשוט רוצים להעשיר את שולחן החג עם הפרי המזוהה עימו, סלט מתובל עם רימונים, זו כמעט קלאסיקה שאי אפשר לעבור חג שלם בלעדיה. העבודה די פשוטה ואגב, אתם בהחלט יכולים להכין את הסלט בקערה רחבה ויפה. כך, אתם לא צריכים לשטוף עוד כלי וכבר יש לכם סלט מוכן בקערת הגשה. 

מצרכים:
עלי בייבי או לבבות חסה שטופים. קחו משהו כמו 300 גרם. חצי כוס של גרגירי רימון. אתם יכולים להוציא אותם בעצמכם מתוך רימון בשל או פשוט לרכוש את הגרגירים מין המוכן. רבע כוס של פקאן קצוץ, אפשר להמיר את הפקאן באגוזי מלך קצוצים ואפילו לעשות סוג של תרכובת מאגוזי מלך, שקדים ופקאן. לרוטב אתם צריכים 7 כפות של שמן זית משובח, ארבע כפות של מיץ לימון טרי, אגב, אתם תמיד יכולים להשתמש במסחטה ביתית לצורך העניין הזה. 3 כפות בלסמי, כף של דבש, מלח ופלפל. 

אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים עבור הרוטב. אתם יכולים להכין אותם בכלי נפרד ורק להוסיף את הרוטב רגע לפני ההגשה. במידה ואתם רוצים לחתוך את הירקות לסלט בבוקר נניח. שימו לב, לא כדאי להכין את הסלט אלא בבוקר, ערב החג. אם תשאירו את הירקות חתוכים לילה במקרר הם יאבדו מהפריכות שלהם. כעת, פשוט חתכו את החסה, הוסיפו את האגוזים והרימונים. לכל הטוב הזה הוסיפו את הרוטב ובתוך כמה דקות יש לכם קלאסיקה נהדרת לכבוד החג. כאמור, הסלט הולך נפלא ביחד עם שוק הטלה המוזכר לעיל. 

קינוח פשוט כדי לקנח איתו את הארוחה, קצפת דבש עם שברי אגוזים ותפוחים

לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה קינוח קל ופשוט, כזה שיחתום את הארוחה במתיקות מעודנת. תפוח בדבש הוא הסמל של החג ולמה שלא נהפוך אותו לקינוח נפלא? במידה ואתם עושים קינוח חלבי השתמשו בשמנת מתוקה חלבית ואת התפוחים קרמלו עם חמאה. אם אתם מכינים את הקינוח בגרסה הטבעונית, את התפוחים אתם יכולים לקרמל עם מעט מיץ לימון סחוט על חום נמוך במחבת רחבה וכתחליף לשמנת החלבית, השתמשו בשמנת צמחית. 

מרכיבים:
שמנת להקצפה. שני תפוחים אדומים. גרגירים של מקל וניל טרי. שתי כפות דבש. שתי כפות אינסטנט פודינג וניל. מעט פקאן ואגוז מלך קצוצים ביחד. מעט קינמון. 

אופן הכנה:
במחבת רחבה הניחו את התפוחים החתוכים, ביחד עם חצי מיץ לימון או חמאה, תלוי בכם כמובן וקינמון. הוסיפו גם את הגרגירים הטריים של מקל הוניל. אל תעזבו את התפוחים כדי שלא ישרפו והמתינו עד להשחמה איטית של התפוחים תוך ערבוב. מדובר על תהליך של משהו כמו עשר דקות. לאחר מכן, הורידו את התפוחים מהאש. במיקסר הקציפו את השמנת, הדבש ושתי כפות של אינסטנט פודינג וניל. אתם יכולים להוסיף מעט מלח בשביל לתת עוד אלמנט במנה. משעה שיש לכם קצפת יציבה, קצצו את האגוזים וקחו כוסות קטנות לקינוח. אתם יכולים להשתמש כמובן בכוסות מעוטרות, כאלו שימשו אתכם בהמשך. בתחתית, הניחו את האגוזים ומעליהם מעט מתערובת התפוחים. בסוף, זלפו את הקצפת והרי לכם, מנה מושלמת לסיום הארוחה. מנה בה יש את כל המרכיבים אשר מסמלים יותר מכל את החג הנפלא הזה. 

כעת, הגיע הזמן לשים את המוזיקה שאתם אוהבים ופשוט להיסחף אל תוך הבישולים לכבוד החג. רבים מכם וודאי יסכימו איתנו בכך שאין ריח נפלא יותר מאשר ריח הסירים בערב החג. אם אתם מחפשים כלים מושלמים אשר ישמשו אתכם בחג הקרוב ובחג הבא, אתם מוזמנים להציץ באתר ולאבזר את המטבח שלכם עוד היום. כל הטוב הזה במחירים משתלמים ובלי לקום בכלל מהספה >>
https://www.cook-bake.co.il