מקודם

מתכוני סופגניות ללא שמרים

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
17 בנובמבר 2021

השימוש בבצק שמרים מצריך מכם חשיבה מראש. התארגנות והיערכות לקראת הכנת מתכון כלשהו, שכן השימוש בשמרים מצריך התפחה, והתפחה משמעותה זמן. אבל לפעמים נדרשים להיות ספונטניים, אפילו בבישול. הילדים הזמינו חברים והם רוצים סופגניות עכשיו, אורחים הגיעו במפתיע ויש לכם רק זמן קצר להכין נשנושים לאירוח או שסתם החלטתם להכין סופגניות ואין לכם חשק להמתין עד ההתפחה ולהתעסק עם בצק שעות. סופגניות ללא שמרים הם בהחלט אופציה אפשרית וקיימת ואפילו קלה מאוד.

סופגניות אשל מהירות לילדים

לפני עידן האינטרנט ולפני עידן תכניות הבישול השונות, היו לנו סופגניות אשל ביתיות קלות וטעימות. תוך רבע שעה היינו מקבלים קערה מלאה סופגניות קטנות וטעימות שהיינו יכולים לטבול בריבת תות, לפזר עליהן אבקת סוכר וכמובן שגם לאכול ישר מהקערה. 

כדי להכין את הסופגניות הפשוטות האלו גם היום, אפשר אפילו בשיתוף עם הילדים, נצטרך לערבב יחד ביצים, אשל, תמצית וניל, סוכר, אבקת סוכר וקמח תופח. את הקמח רצוי להוסיף לאט לאט כדי שלא יווצרו גושים והוא ייטמע היטב בתוך התערובת. כאשר מתקבלת בלילה אחידה, סמיכה מעט, זה הזמן שאפשר להתחיל לטגן. נמזוג לסיר שמן בגובה כמה סנטימטרים ונחכה עד שיתחמם, כמעט עד רתיחה, ואז ננמיך את הלהבה ובעזרת שתי כפות נעביר כדורים קטנים מהבלילה אל השמן החם. הסופגניות יתחילו להתנפח כמעט מיד בשמן, נמתין כמה דקות ואז נוכל להוציא לקערה מרופדת בנייר סופג. את הסופגניות נוכל להגיש עם ריבה, שוקולד נוטלה, קרם וניל או כל שילוב אחר שאתם אוהבים.   

סופגניות מהביקור האחרון ביוון

אם אתם זוכרים משהו מהטיול האחרון ליוון, אלו בוודאי הסופגניות הקטנטנות עם סירופ הדבש עליהן, שמגישים כקינוח כמעט בכל טברנה – לוקומודוס. גם אותן נוכל להכין בקלות במטבח הביתי, והסוד הוא בסירופ הדבש. נתחיל בערבוב קמח תופח ושמן עד שיתקבלו פירורים עבים וגדולים יחסית. בקערה נפרדת נערבב ביצים, חלב, מעט מלח וסוכר ואת התערובת שנקבל נוסיף לקמח הספוג בשמן. נערבב היטב עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. ניתן לבצק מנוחה עשר דקות בזמן שנכין את הסירופ. בסיר קטן נחמם סוכר, דבש, מים וכמה מקלות קינמון עד לרתיחה. כאשר תכולת הסיר רתחה ננמיך את הלהבה ונמשיך לבשל עוד כשתי דקות, נכבה ונשאיר בצד. 

 בסיר לטיגון נמזוג שמן עמוק ונחמם עד שירתח כמעט. נכין כדורים קטנים מהבצק ונעביר לסיר הטיגון. נטגן דקה או שתיים מצד אחד, נהפוך ונחכה עוד דקה. את הכדורים המוכנים נעביר לסיר עם הסירופ שעדיין חם ונשאיר אותם למשך כרבע שעה. הסירופ אמור לחלחל לסופגניות הקטנות וללחלח אותן היטב. רצוי להגיש את הסופגניות חמות ואפשר אף למזוג סירופן מעל צלחת ההגשה. 

סופגניות קטנות בניחוח ברנדי

בלילה מהירה עם ניחוח קליל של ברנדי יעניקו לכם סופגניות קטנות וטעימות שכיף להכין ועוד יותר כיף לזלול, עם טוויסט נפלא של צימוקים חמצמצים שמפתיעים בפה. תחילה נכין סיר עם שמן עמוק לטיגון ונחמם עד שיתחילו להופיע בועיות קטנות. תוך כדי ההמתנה נכין את בלילת הסופגניות.

נערבב בקערה גדולה קמח תופח, ביצים, שמצת חמוצה, תמצית וניל, ברנדי, סוכר, מעט מלח, קליפת לימון מגורדת, קינמון ואגוז מוסקט. נערבב היטב עד לקבלת בלילה אחידה, ואליה נוסיף חופן או שניים של צימוקים לבנים. כאשר השמן חם דיו והבלילה מוכנה, אפשר להתחיל לטגן את הסופגניות. נעביר לסיר השמן, תוך שימוש בשתי כפיות, כמות קטנה בכל פעם של הבלילה. הסופגניות המתוקות הללו יתחילו לתפוח תוך כמה שניות ולקבל מראה כדורי וחמוד. נמתין לקבלת צבע זהוב יפה מצד אחד ואז נהפוך את הסופגניות לצידן השני. כאשר גם בצד זה מתקבל צבע זהוב נוציא את הסופגניות לקערה עם נייר סופג. לאחר שסיימנו להכין את כל הסופגניות, נפזר עליהן אבקת סוכר בנדיבות ונגיש לשולחן.      

אם מתחשק לכם משהו קטן ומתוק, אם תרצו להעביר אחר צוהריים מהנה עם הילדים במטבח או אם הוזמנתם להדלקת נרות ותרצו להפתיע את המארחים, מתכונים מהירים וללא שמרים זו ההזדמנות הנהדרת לכך. בתוך זמן קצר תוכלו ליהנות מקערת סופגניות ריחנית ונפלאה שאותה תוכלו להגיש לאורחים, או לזלול בהנאה, שהרי ידוע שבחנוכה לא סופרים קלוריות.