ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו
ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו

חוויית בשר מטורפת במיוחד מחכה לכם בערבי הבשר במיט פוינט יהוד. כל הפרטים מעוררי התיאבון בפנים

3 בינואר 2022

אם אתם קרניבורים אמיתיים, הקונספט הבא כנראה ישמע לכם כחלום רטוב. ערב בשרים משוגע בתוך קצביה איכותית, מיטב הנתחים יוצאים ממקרר היישון היישר לגריל בתפעולו של מאסטר בשר ארגנטינאי, והעיקר – בשר משובח שיוצא לשולחנות ללא הפסקה. אבל נחשו מה, אפשר להתעורר. החלום הזה הפך למציאות בשבוע שעבר במיט פוינט יהוד. אנחנו כמובן היינו שם כדי לספר.

ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 
ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 

תרשו לנו להתחיל מהסוף, חוויית בשר כזו מטורפת לא חווינו הרבה זמן. הבשרים החלומיים, הידע של כלל בעלי התפקידים, השירות הנדיב, הכמויות האדירות, האווירה התוססת, והביסים, הו הביסים! כל אלה הפכו את ערב הבשר של מיט פוינט – בית הבשר דבאח בסניף יהוד לחוויה שאוהבי בשר אמיתיים חייבים לסמן עליה וי.

ומה בדיוק קרה שם אתם שואלים? אז ככה, במיט פוינט שיתפו פעולה עם קלאודיו פיניאבסקי, אומן גריל ארגנטינאי, לערב שמאחד את הנתחים המובחרים של מיט פוינט יחד עם שיטות הצלייה הייחודיות של קלאודיו. 

ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 
ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 

הקסם באירוע הורגש כבר מהשנייה הראשונה, בחלל המפואר של מיט פוינט התאספו כעשרים חובבי בשר בני מזל שהצליחו לשים את ידם על כרטיס, לצלילי נתחים נצלים על גריל ארגנטינאי שמתופעל ע"י הצוות של "אסאדו קון קלאודיו". את צלילי הפתיחה המענגים הללו ליוו סנגריה פירותית, יינות איכותיים ובירות צוננות שנמזגו מהחבית חופשי לאורך כל הערב. 

את אות הפתיחה נתן קלאודיו בהרצאה מרתקת על בשר, שיטות ההכנה הייחודיות שלו, וסוגי הנתחים שבהם הוא מתכוון להשתמש באירוע. ובזמן שכולם התחילו לרייר, העראייס המפורסם של מיט פוינט והצ'וריסו של קלאודיו התחילו להגיע לשולחנות כדי להכין את הבטן למה שעתיד לבוא. 

ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 
ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 

לאט לאט ראינו את נתחי הבשר הענקיים של מיט פוינט נצלים ומשחימים על הגריל, בזמן שקלאודיו ממשיך ומעשיר את הידע שלנו על תפעול גריל והכנת נתחים (אפילו קיבלנו הדגמה ומתכון להכנת הצ'ימיצ'ורי האלוהי שלו). בין לבין, הצטרפו לדבריו גם ראובן ותמיר, בעלי מיט פוינט, ותרמו מהידע האינסופי שלהם על תעשיית הבשר המקומית, גידול עדרים ייחודיים, חיתוכי נתחים ועוד.

כשהרגשנו עשירים בידע, ובדיוק ברגע המתאים, התחילו גושי הבשר לזרום מהגריל היישר לעבר השולחנות. ותחזיקו חזק, כי חגיגת בשרים סוחפת מתחילה –

ראשונים להגיע היו הנתחים המאפיינים את המטבח הארגנטינאי – נתחי ואסיו אדמדמים שנמרחו בצ'ימצ'ורי בנדיבות, הדגימו לנו את העונג שיש בבשר נגיס וסיבי ששומר על טעמים עוצמתיים וחוויית אכילה מספקת. חוויה שונה מאוד מהנתח הרך שכל כך אהוב עלינו הישראלים, שמעוררת מחשבה על כל מה שאנחנו חושבים על בשר ביום יום. 

ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 
ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 

מיד אחריו הגיע הפיקניה; נתח עצום שלה נצלה על חרב ענקית, כשקלאודיו חותך ממנו פלייקים דקים ועסיסיים הישר לתוך הצלחות של כל אחד ואחת. הפיקניה הזאת הייתה פשוט יוצאת דופן, רכה ועסיסית, שחומה מבחוץ ואדומה בוהקת מבפנים. היא זכתה להמלחה פנומנלית שהוציאה החוצה את כל הטעמים החדים שחבויים בה לאחר יישון של שבועיים במקרר היישון של מיט פוינט. 

נתח הפיקניה, אגב, הופך אט אט לאחד הנתחים האהובים עלינו הישראלים, והוא מוצא את מקומו בסל הקנייה הקבוע לצד האנטריקוט והסינטה (ובצדק!).

את הרצף הארגנטינאי המשיכו פרוסות אסאדו שזופות שהוגשו על העצם. הצוות של אסאדו קון קלאודיו לימד אותנו כיצד זוללים אותן הישר מהעצם ממש כמו בארגנטינה, וכולנו הופתענו מהטעם העוצמתי ויוצא הדופן שהעצם העבירה לנתח בצורה הזו. באמת שאם נצטרך לתאר מהו טעם בשרי עמוק, נתאר אותו בדיוק ככה.

ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 
ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 

כמובן שבתוך כל זה לא פסחו על נתחי אנטריקוט מיט פוינט הייחודי, שהיו רכים ומשוישים ברמה הגבוהה ביותר, והיו ביס שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. גם שקדי עגל עסיסיים שספחו טעם נפלא של הפחמים הצטרפו לחגיגה.

עכשיו, תתארו לכם את השורות האחרונות מתרחשות שוב ושוב, בריפיט חסר תקדים שהפסיק רק כשממש לא יכולנו לאכול עוד. כל זה לצד אווירה שמחה ואין סוף של יין, בירה מהחבית וסנגריה שנמזגים מכל עבר. כן, חלום, כבר אמרנו.

כשהקהל נראה כבר שבע ומעונג (למרות שהיה עוד המון בשר על הגריל) קלאודיו הדגים כמה מתכונים פשוטים ומהירים שניתן להכין בקלות בבית, והוסיף טיפים פשוטים שיהפכו את חוויית הגריל שלנו לטובה בהרבה. הטיפ שאנחנו לקחנו הוא לנקות את רשת המנגל עם חתיכת שומן ולא עם בצל – השדרוג יורגש בכל סטייק שיונח על הגריל.

ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 
ערבי הבשר במיט פוינט יהוד | צילום: עדן אליהו 

וזה לא נגמר שם, כי גם הקינוחים יצאו מהגריל. קלאודיו רצה להדגים כמה קסמים קופסת המתכת מלאת הפחמים הזו יכולה לעשות, כשבננות ואננסים נצלו גם הם על חרבות ענק. האננס נחתך בשיטת קרפצ'ו וספג אליו טעם מעושן שהשתלב עם המתיקות וג'וסיות שלו בשלמות, והבננות הפכו לרכות ומענגות יחד עם שוקולד, מייפל, אגוזים ושבבי קוקוס שהוגשו איתן.

בסוף הערב, התענוג של המבקרים סביבנו היה ניכר וחד משמעי. לא ראינו אנשים כבדים מארוחה, אלא אנשים מחייכים ואנרגטיים, שחוו חוויית בשר יוצאת דופן, ויצאו ממנה מסופקים ושמחים. והאמת, אפילו לא יצאו בידיים ריקות, מיט פוינט ציידו את כל אחד מהאורחים בסינר, מגרסות פלפל ומלח איכותיות, קופסת צ'ימיצ'ורי וספר מתכונים של קלאודיו מהסדנה. כדי שחגיגת הבשרים הזו לא תיגמר כאן, ותמשיך איתם עוד ועוד ועוד. 

ומתי שוב אתם שואלים? כנראה שבקרוב מאוד. לאור ההצלחה של הערב וההיענות הרחבה של תושבי האזור, מתכננים במיט פוינט עוד ערבי בשר רבים וטובים, כדי שכולם יוכלו ליהנות מהחגיגה. 

לאתר מיט פוינט >>