מקודם

קולינריה ייחודית בעולם ל-foodies מושבעים

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
16 באוקטובר 2023

אם גם אתם נמנים על הפודיז אשר נהנים לתור את העולם במסעותיהם אחר יעדים מופלאים, תרבויות חדשות ומטבחים מקומיים עם טעמים אותנטיים, המאמר הזה נכתב עבורכם. הצטרפו אלינו למסע חובק תבלינים, תבשילים וסגנונות קולינריים שונים והרחיבו את האופקים שלכם.

מטבח מקומי סיישל: המטבח הקריאולי

איי סיישל הם בית המטבח הקריאולי, שם תמצאו כי המרכיב הכמעט עיקרי שלו הוא דגים. מטבח זה הושפע מפיוז'ן מרתק של המטבחים הבאים: אפריקני, צרפתי, סיני, בריטי, הודי וספרדי. הוא מתאפיין בעיקר בשימוש בתבלינים כמו כוסברה, למון גראס, ג'ינג'ר ותמרהינדי. אליהם מצטרפים השימוש בפירות ודגים אשר מרכיבים את רוב המנות המקומיות. השילוב של אורז עם דגים, רכיכות ופירות ים הוא נפוץ מאוד, וכך גם לגבי מנות קארי עם אורז. אופן ההכנה של הדגים הוא בבישול, אידוי, צלייה ומנות שעטופות בעלי בננה. מרכיבי מזון נפוצים נוספים הם בשר כריש, פרי לחם, מנגו ודגים. ואם אתם רוצים להכיר ממש את המנות המיוחדות אשר נחשבות למעדנים המקומיים תוכלו להתנסות עם המנות הבאות:

 

  • בויון גדל – מרק דגים המכיל ירוקים
  • דג סנייפר אדום צלוי בגריל
  • קארי ברניק
  • פודינג קאסאווה
  • צ'אטני כרישים
  • קארי קוקוס
  • עטלף פירות – נחשב כמעדן מקומי אהוד במיוחד
  • קאטקאט בננה – שילוב של דגים ובננות ירוקות שמבשלים יחד בחלב קוקוס
  • סלט פלמיס- סלט מלב דקלים שמכינים עם דקל קוקוס

מטבח מקומי מרוקו

המטבח המרוקאי האותנטי, זה שתתקלו בו בעת ביקורכם במרוקו נוצר למעשה מפיוז'ן של המטבחים הבאים:  המטבח האנדלוסי, הים תיכוני, הברברי והערבי, כאשר ניכרים בו השפעות של המטבחים הספרדי והצרפתי. הרכיבים העיקריים המשמשים את המטבח המרוקאי הם פירות וירקות ים תיכוניים, בשר בקר, עיזים וכבש, עופות ופירות ים. רוב המנות מוגשות עם אורז, לחם וקוסקוס. התבלינים הנפוצים של מטבח זה הם קינמון, שומשום, כמון, פלפל שחור, כורכום, קימל, חילבה, ג'ינג'ר, פלפל קאיין, פפריקה, אגוז מוסקט, כוסברה, אניס, שומר, זעפרן, מייס וציפורן. והתערובת המוכרת "ראס אל חנות" המורכבת מעשרים ושבעה תבלינים שונים. צמחי התבלין הנפוצים הם דפנה, נענע, מרווה, פטרוזיליה, כוסברה, מיורן, אורגנו ומנטה. ואם אתם רוצים להכיר את המנות הנפוצות ביותר במרוקו הרי הן לפניכן:

 

  • הקוסקוס כמובן. 
  • בשר כבש בטאג'ין עם מבחר רחב של ירקות. 
  • עוף וירקות מבושלים בטאג'ין עם תה נענע וחובז אלדר.
  • מנות של פירות ים כגון: פילצ'רד אירופאי, סרדינלה, מקרל סוס ומקרל רגיל ואנשובי.
  • פסטילה
  • טנג'יה

מטבח מקומי ויאטנמי

המטבח הוויאטנמי האותנטי מושפע גם הוא מפיוז'ן מטבחים מרתק, כאן תמצאו את המטבח הסיני, הקמבודי וגם של לאוס השכנה, ואפילו השפעות של המטבח הצרפתי! המנות של מטבח זה כוללות את שילובם של חמשת הטעמים הבסיסים: חריף, מתוק, חמוץ, מלוח ומר. הוא מתאפיין בשימוש בחומרי גלם טריים, היוצרים מרקמים מעניינים ושימוש רב הן בירקות והן בעשבי תיבול. המטבח הוויאטנמי ממעט בשימוש במוצרי חלב, שמן, סוכר והוא כמעט נטול גלוטן לחלוטין, משום שרובו מושתת על אורז. במנות רבות יש שימוש נרחב בתבלינים ועשבי תיבול דוגמת: למון גראס, ג'ינג'ר, עלי בזיליקום תאילנד, נענע רגילה ווייטנאמית, ליים, כוסברה ארוכה, קינמון סייגון וצ'ילי ממעוף הציפור. אם אתם רוצים לאכול מנה משפחתית ויאטנמית טיפוסית ולהרגיש את הטעמים האותנטיים אלו הם מרכיביה: 

 

  • אורז לבן מבושל המוגש לצד בשר, דגים, טופו או פירות ים בסגנון בישול, אידוי, צלייה, או מוקפץ עם ירקות.
  • ירקות ירוקים טריים או מבושלים בסגנון מוקפץ
  • קאן – מרק צח עם ירקות ולפעמים גם בשר או פירות ים. או לחילופין סוגי מרק אחרים
  • רטבים ותבלינים המיועדים לשם טבילה של המנות העיקריות כמו: רוטב דגים טהור, רוטב סויה, רוטב דגי ג'ינג'ר, רוטב דגים תמרהינדי ועוד.
  • מנת חמוצים ויאטנמית קטנה: חציל מלוח, נבטי שעועית כבושים, שום כבוש, כרוב לבן כבוש ופפאיה כבושה.
  • קינוח לסיום הארוחה – טרנג מיאנג, פירות טריים, משקאות או ממתקים.

מטבח מקומי דובאי

המטבח האמירי משולב עם המטבח הערבי-הסעודי, הערבי-המזרחי והמטבח העומאני, כאשר ניתן למצוא בו השפעות של המזרח התיכון ואפילו של חלקים שונים של המטבח האסייתי. המנות העיקריות של המטבח האמירי הן בשר כבש הנחשב למועדף יותר מאשר בשר בקר, עיזים, בקר וגמלים, ותמרים המוגשים עם כלל הארוחות. משקאות פופולריים במיוחד הם הקפה והתה, שאליהם אפשר להוסיף תבלינים או עשבי תיבול כגון הל, נענע או זעפרן. אם אתם רוצים להתוודע אל המנות האותנטיות של דובאי אלו חלק מהן: 

 

  • אסידה
  • מקלובה
  • לחם אל ג'באב
  • קבסה
  • חאבים
  • מרקוקה
  • בללית
  • באת'ית'
  • ג'אשיד
  • חנפרוש