מקודם

קינוחי חמאה נימוחים שנמסים בפה

צילום: pixabay
צילום: pixabay
31 באוקטובר 2024

חמאה היא אחד מחומרי הגלם הכי טעימים והכי מרכזיים בעולם הבישול והקינוחים. היא זו שמעניקה למאפים ולקינוחים את הטעם הייחודי והמרקם הנימוח שאנו כה אוהבים. קינוחי חמאה הם מתוקים ומתמוססים בקלילות בפה, מותירים אותנו עם טעם עשיר וקטיפתי. במאמר זה נביא לפניכם את קינוחי החמאה הכי משובחים שיש, נבין מדוע חמאה כה חשובה במאפים ונציע רעיונות יצירתיים לשדרוגם.

עוגת פאונד קייק 

עוגת הפאונד קייק היא למעשה עוגת החמאה הראשונה אשר מקורה באנגליה. היא זכתה לשמה כיוון שבמתכון המקורי השתמשו בפאונד של כל אחד מהמוצרים שהרכיבו אותה: קמח, חמאה, סוכר וביצים. לעוגה יש מרקם דחוס אך מלא בטעמי החמאה.

כיום ניתן להכין אותה מעודנת יותר וליהנות מעוגה שנמסה בפה ומלאה בטעמי חמאה עשירים במיוחד. היא עוגה מושלמת לצד שתייה חמה כמו כוס תה או קפה. מי שרוצה לשדרג אותה יכול להוסיף לה תמצית וניל, גרידת לימון או לבזוק עליה אבקת סוכר או להגיש אותה עם רוטב פירות יער חמצמץ ומרענן.

עוגת חמאה צרפתית 

הצרפתים הם אלופי הקינוחים רווי החמאה. עוגת החמאה הצרפתית היא עוגת חמאה עשירה, רכה ואוורירית שבתוכה יש כמות נדיבה במיוחד של חמאה. עוגה זו היא סמל לפשטות ואיכות, כיוון שכל רכיב שלה הוא מהותי ביצירת טעמים ומרקמים מושלמים. חשוב לדעת כי שילוב של חמאה באיכות גבוהה ביחד עם חומרי בסיס כגון קמח, סוכר וביצים מייצר עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה והיא מתאימה לכל אירוע. מי שרוצה לשדרג את יציאת המופת הזו יכול להוסיף גרידת לימון או תפוז או לשלב פירות יער בבלילה, וליהנות מטעמים טובים במיוחד. 

עוגיות חמאה קלאסיות

עוגיות חמאה הן עוגיות קלסיות, נימוחות ופשוטות, בעלות טעם עשיר ומפנק עם מרקם מתפורר ונעים שכולם אוהבים לאכול. להכנתן צריך תערובת בסיסית הכוללת קמח, ביצים, חמאה, סוכר ומעט תמצית וניל. לאחר קריצת העוגיות לצורה הרצויה יש לאפות אותן עד הזהבה ולצנן על גבי רשת עוגיות. ניתן לשדרג אותן עם שוקולד צ'יפס, שקדים טחונים או ליצוק מעליהן ציפוי של שוקולד או אבקת סוכר מומסת עם חלב לקבלת גלייז סוכר טעים במיוחד.

עוגיות מדלן צרפתיות

אם יש עוגיות חמאה אלוהיות אלו עוגיות המדלן הקטנות שמקורן בצרפת. לעוגיות הללו יש מרקם אוורירי ורך, והן בעלות טעמי חמאה מובהקים אך עדינים. החמאה מעניקה להן את המרקם שמתמוסס בפה בכמה רגעים בפרט כשהן מוגשות לצד שתייה חמה. ניתן לשדרג אותן על ידי הוספה של תמצית לימון או שקדים לבלילת העוגיות או לטבול אותן בציפוי שוקולד עשיר ולהתענג על כל ביס. 

קינוח הבראוניז הנימוח

הבראוניז היא עוגת שוקולד דחוסה, טעימה ועשירה בשוקולד אשר נהוג לחתוך לקוביות. מרקמן הנימוח הוא תוצאה של החמאה המומסת בעת הכנת הבלילה. כל ביס מהבראוניז מבהיר בדיוק עד כמה השילוב בין שוקולד לחמאה הוא מושלם. ניתן לשדרג אותן עם אגוזי מלך או אגוזי פקאן שישתלבו להפליא בתוך המרקם של הבראוניז, לחילופין תוכלו להתנסות עם טעמים מעניינים יותר כמו שוקולד לבן או חמאת בוטנים.

טארט חמאה סקוטי 

טארט חמאה סקוטי הוא למעשה טארט מסורתי שמכיל חמאה, קמח, סוכר וחלב. הרכיבים הללו מרכיבים את הבצק של הטארט אשר בתוכו תשב מלית רווית חמאה גם כן לצד רכיבים נוספים כמו אגוזי מלך, פיסטוקים ושקדים קצוצים המשולבים עם חמוציות, סוכר חום, קצת ויסקי סקוטי ועוד. ניתן לשדרג את טעמיו עם מעט מלח שיאזן את הטעמים המתוקים או לשלב שוקולד מריר אשר יעניק לו טעם עשיר עוד יותר.