מקודם

שלוש מנות לשבועות אינטימי

צילום: Pexels
צילום: Pexels
18 בפברואר 2021

החגים בשנה האחרונה נחגגו במסגרת מצומצמת ביותר שבה לא הורשו בני המשפחה לחגוג יחדיו את החג. כולנו תקווה שעד חג השבועות הקרב ובא עלינו לטובה המצב ישתנה וכבר נוכל לשבת יחדיו. אך רק למקרה שזה לא יקרה או אולי כי סתם בא לכם לחגוג חג שהוא כולו שלכם, הנה שלוש מנות לארוחת חג שבועות אינטימית במיוחד.

מנה ראשונה

מנה ראשונה תפקידה לעורר בכם את התיאבון. היא מתאפיינת כמנה קלילה שהיא למעשה פתיח של הארוחה שתוגש לפניכם לאורך הערב. הנה שני רעיונות פשוטים במיוחד למנות ראשונות:

גלילות חצילים – חציל וגבינה זה שילוב נפלא, להכנת גלילות חצילים טעימות במיוחד רכשו כמה חצילים קלילי משקל ופרסו אותם לאורך. זרו עליהם מלח והניחו אותם במסננת עד שיגירו את נוזליהם. כעת שטפו אותם היטב וייבשו עם נייר סופג. במחבת רחבה הניחו שמן לטיגון וטגנו את פרוסות החצילים עד הזהבה. הניחו את הפרוסות על גבי צלחת עם נייר סופג והמשיכו לטגן את כל החצילים.

לאחר שהתקררו מעט, קחו גבינת לאבנה ומרחו שכבה דקה על גבי החציל, כעת גלגלו את החציל עם הגבינה והניחו בצלחת הגשה יפה. לסיום תוכלו לבזוק מעל הגליליות מעט עירית קצוצה.

סלט אנדיב מפנק – אנדיב הוא עלה המזכיר בטעמו מעט את החסה אך הוא טיפה מריר. לפניכם מתכון לסלט אנדיב מדהים שיפתח לכם את ארוחת החג באופן חגיגי במיוחד. לסלט זה תזדקקו לעלי אנדיב, גבינת כחולה, אגוזי מלך, אגסים, חמוציות ורוטב ויניגרט.

שטפו היטב את עלי האנדיב וייבשו אותם היטב, הניחו אותם בתוך קערה גדולה ואליה הוסיפו את אגוזי המלך והחמוציות. בינתיים חתכו את האגסים לקוביות והוסיפו גם אותם לסלט. שפכו מעל הכל רוטב ויניגרט וערבבו היטב את הסלט. לסיום פוררו חתיכות מהגבינה הכחולה על גבי הסלט והגישו לשולחן. לצד הסלט נמליץ לכם להגיש פרוסות בגט קלויות מעט לצד חמאה רכה.

מנה עיקרית

המנה העיקרית היא כוכבת הארוחה. למנה זו נמליץ לכם להגיש נתחי סלומון צרובים במחבת לצד גראטן מפנק. הנה איך תכינו את המנה העיקרית המדהימה הזו. את הסלמון קנו כבר חתוך לכמה נתחים מפולטים. שטפו היטב את הנתחים, תבלו אותם במלח, פלפל גרוס ומעט שמן זית. במחבת כבדה צרבו את נתחי הסלמון שלוש דקות מכל צד.

להכנת הגראטן תזדקקו לתפוחי אדמה, שום, חלב, שמנת מתוקה, חמאה, פלפל שחור גרוס, מלח, אגוז מוסקט וגבינת גרוייר.  

כעת להכנה: חממו מראש תנור ל-180 מעלות.

קלפו את תפוחי האדמה ופרסו אותם דק דק (כדאי עם מנדולינה) והניחו בקערה.

קחו תבנית ושפשפו אותה היטב עם חצי שן שום.

בסיר קטן חממו את השמנת עם המלח, חלב ואגוז המוסקט עד שהשמנת תתחיל לרתוח, הוסיפו את הפלפל השחור והורידו מהאש.

צננו מעט את השמנת ואז שפכו אותה על תפוחי האדמה בקערה, ערבבו עם הידיים את תפוחי האדמה כך שיהיו עטופים בשמנת וסדרו אותם יפה בתוך התבנית. כעת פזרו בנדיבות גבינת גרוייר מגורדת ואפו כשעה ורבע עד שתפוחי האדמה הופכים לרכים.

כעת הגישו את תפוחי האדמה בצלחת עמוקה ועליהם הניחו נתח סלמון צרוב. מומלץ להגיש לצד סלט ירוקים רענן.

הקינוח

הקינוח הוא סיום הארוחה שלו כולם מחכים, ביס מתוק ומפנק לסיום ארוחה מופלאה. ומי היא מלכת הקינוחים של שבועות אם לא עוגת גבינה פירורים, הנה מתכון שיעניק לארוחה שלכם סיום מופלא.

להכנת בסיס העוגה והפירורים: ביצים, חמאה, קמח וסוכר.

להכנת הקצפת: שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג בטעם וניל, גביע גבינה לבנה וחלב.

כעת להכנה של מלכת העוגות: בקערה גדולה ערבבו את הקמח יחד עם הסוכר והוסיפו חמאה וביצים עד לקבלת בצק מעט עיסתי. הפרידו שליש מן הבצק לטובת הפירורים והניחו בצד. את שאר הבצק שטחו היטב על תחתית תבנית האפייה שלכם. ואת הכדור שהפרדתם שטחו על גבי מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. הכניסו את שתי התבניות לתנור בחום של 180 מעלות לרבע שעה עד קבלת גוון זהוב. 

בקערת מיקסר הקציפו את השמנת המתוקה עם החלב והאינסטנט עד קבלת קצף אחיד ויציב. הוסיפו את הגבינה והמשיכו להקציף עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.

לאחר שתחתית העוגה התקררה שפכו מעליה את קרם הגבינה, מעל הקרם שפכו את הפירורים והכניסו לקירור למשך 24 שעות.