מתכון

אוזני המן במילוי מוס שוקולד עם פרלין נוגט

אוזני המן אוהבות פרג ותמרים, אבל פתוחות מאוד גם לגיוונים. השף יניב עדן ממלא אותן במוס שוקולד ונוגט

550 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מילוי מוס שוקולד עם פרלין נוגט של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס
מילוי מוס שוקולד עם פרלין נוגט של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לבצק

אופן ההכנה

למילוי

1

מחממים את השוקולד, המים והסוכר במיקרוגל.

2

מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם השוקולד.

3

מקררים את התערובת כשעתיים, מעבירים לשק זילוף ומזליפים לאוזני המן אפויות. מעל המילוי מניחים פרלין נוגט.

לבצק

4

מכניסים את כל החומרים (מלבד החלמון) למעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים בפולסים עד קבלת פירורי בצק.

5

מניחים את פירורי הבצק על משטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

6

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

7

מורחים על שולי העיגולים מעט חלמון ומקפלים לצורה של אוזן המן (ללא מילוי). לא סוגרים את הפתח כדי שיהיה אפשר בהמשך להכניס את המילוי.

8

אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.

9

מקררים מחוץ לתנור לפחות שעה לפני מילוי הקרם.