מתכון

אוזני המן במילוי קציפת שוקולד לבן

השף יניב עדן ממלא אוזני המן בשוקולד לבן וקוביות פרי

1,888 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מילוי קציפת שוקולד לבן של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס
מילוי קציפת שוקולד לבן של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לבצק

אופן ההכנה

למילוי

1

יוצקים את השמנת לסיר, מוסיפים את תמצית הווניל ומביאים לרתיחה על אש בינונית.

2

מניחים את שברי השוקולד בקערה ועליהם יוצקים את השמנת הרותחת. ממתינים כדקה עד שהשוקולד נמס וטורפים עד קבלת מרקם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכשעתיים.

3

מקציפים את התערובת עד הסמכה וקבלת קרם אחיד. מכניסים את התערובת לשק זילוף, מזליפים לאוזני המן אפויות ומקשטים בקוביות מנגו קטנות.

לבצק

4

מכניסים את כל החומרים (מלבד החלמון) למעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים בפולסים עד קבלת פירורי בצק.

5

מניחים את פירורי הבצק על משטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

6

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

7

מורחים על שולי העיגולים מעט חלמון ומקפלים לצורה של אוזן המן (ללא מילוי). לא סוגרים את הפתח כדי שיהיה אפשר בהמשך להכניס את המילוי.

8

אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.

9

מקררים מחוץ לתנור לפחות שעה לפני מילוי הקרם.