מתכון

אוזני המן במילוי קרם מלבי קוקוס

אוזני המן אוהבות פרג ותמרים, אבל פתוחות מאוד גם לגיוונים. השף יניב עדן ממלא אותן במרקמים נימוחים

3,074 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מילוי קרם מלבי קוקוס של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס
מילוי קרם מלבי קוקוס של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי קוקוס

אופן ההכנה

לבצק

1

מכניסים את כל החומרים (מלבד החלמון) למעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים בפולסים עד קבלת פירורי בצק.

2

מניחים את פירורי הבצק על משטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

3

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

4

מורחים על שולי העיגולים מעט חלמון ומקפלים לצורה של אוזן המן (ללא מילוי). לא סוגרים את הפתח כדי שיהיה אפשר בהמשך להכניס את המילוי.

5

אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.

6

מקררים מחוץ לתנור לפחות שעה לפני מילוי הקרם.

למילוי

7

שופכים לקערה קטנה את הקורנפלור ומעט מים ומערבבים.

8

יוצקים לסיר את קרם הקוקוס ו-150 מ"ל מים, מוסיפים את הסוכר ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את תמצית הווניל ואת תערובת הקורנפלור. מבשלים כ-3 דקות ומעבירים לקירור והתייצבות מוחלטת.

9

מכניסים את הקרם לשק זילוף, מזליפים לאוזני המן אפויות ומקשטים באגוזי מלך קצוצים.