החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שוטפים היטב את האורז תחת מים זורמים, מסננים ומשרים אותו ב-100 מ״ל מים כחצי שעה.
2
בינתיים יוצקים לסיר קטן את חומץ האורז, מחממים ומוסיפים לחומץ את הסוכר והמלח עד שהם מתמוססים לחלוטין. מקררים.
3
מניחים סיר עם תחתית טפלון על להבה גבוהה. מוסיפים לסיר את האורז שהושרה במים יחד עם מי ההשריה, מכסים במכסה ומבשלים כרבע שעה על להבה גבוהה.
4
מכבים את האש ומשאירים את האורז לרבע שעה נוספת כשהסיר מכוסה.
5
בעזרת כף עץ מערבבים היטב את האורז יחד עם תערובת החומץ, ומניחים לקירור עד השימוש.