מתכון

אורז לסושי

הטעם של הסושי תלוי בפריסת האורז. יש לדאוג שתהיה אחידה ככל שניתן, ולא דחוסה

62,296 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פוטומאקי של שף איגור קוגאי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
פוטומאקי של שף איגור קוגאי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את האורז תחת מים זורמים, מסננים ומשרים אותו ב-100 מ״ל מים כחצי שעה.

2

בינתיים יוצקים לסיר קטן את חומץ האורז, מחממים ומוסיפים לחומץ את הסוכר והמלח עד שהם מתמוססים לחלוטין. מקררים.

3

מניחים סיר עם תחתית טפלון על להבה גבוהה. מוסיפים לסיר את האורז שהושרה במים יחד עם מי ההשריה, מכסים במכסה ומבשלים כרבע שעה על להבה גבוהה.

4

מכבים את האש ומשאירים את האורז לרבע שעה נוספת כשהסיר מכוסה.

5

בעזרת כף עץ מערבבים היטב את האורז יחד עם תערובת החומץ, ומניחים לקירור עד השימוש.