מתכון

באונטי בראוניז (קוקוס ושוקולד)

שילוב של קוקוס ושוקולד מעלה זכרונות של מסעות דמיוניים לאיים אקזוטים, ויש גם גירסה מושחתת במיוחד

9,974 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

היא לא זקוקה למשקל, אין לה שום יומרה להתרומם לגבהים והכי טעים לאכול אותה ישר מהמקפיא. קבלו בתשואות ובכוסות מדידה את עוגת השוקולד הכי קולית בסביבה!
לא סתם נקרא החטיף על שם הספינה המפורסמת, ששטה בין אנגליה לטהיטי – שילוב של קוקוס ושוקולד מעלה זכרונות של מסעות דמיוניים לאיים אקזוטים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבת הקוקוס:

אופן ההכנה

1

 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את שכבת הקוקוס:

2

מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים בתבנית.

מכינים את הבראוניז:

3

ממיסים שוקולד וחמאה בקערה במיקרו. מקפידים לא לחמם יותר מדי - עדיף לחמם 30 שניות כל פעם ולבחוש בין לבין. מערבבים למרקם אחיד.

4

מערבלים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח מעט. אפשר להשתמש במטרפה ידנית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים למרקם אחיד.

5

מנפים לתערובת השוקולד והביצים קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בכף עץ או מרית רק עד שמתקבל מרקם אחיד. לא מערבבים יותר מדי, כדי שהבראוניז לא יצאו קשים. משטחים על שכבת הקוקוס.

6

אופים כ-25 דקות (מומלץ לבדוק את מצב העוגה אחרי 18 דקות). העוגה מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אך קיסם שמוחדר למרכזה יוצא לח מאוד.

7

מצננים וחותכים בעזרת סכין ארוכה. מומלץ להקפיא את העוגה כשעה או לקרר כשעתיים לפני החיתוך (כך הבראוניז לא יתפרקו במהלך החיתוך). שומרים בקופסה אטומה כשבוע בטמפ’ החדר. אפשר להקפיא עד 3 חודשים

לגרסה מושחתת במיוחד: מוסיפים כף פינה קולדה לשכבת הקוקוס.