מתכון

בצק בסיס לאוזני המן

בצק זה משמש להכנת הסוגים השונים של אוזני המן בכל המתכונים. את משולשי הבצק האפוי ממלאים במילויים מגוונים

1,058 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מילוי קרם מלבי קוקוס של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס
מילוי קרם מלבי קוקוס של שף יניב עדן. צילום: נמרוד סונדרס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים את כל החומרים (מלבד החלמון) למעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים בפולסים עד קבלת פירורי בצק.

2

מניחים את פירורי הבצק על משטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.

3

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

4

מורחים על שולי העיגולים מעט חלמון ומקפלים לצורה של אוזן המן (ללא מילוי). לא סוגרים את הפתח כדי שיהיה אפשר בהמשך להכניס את המילוי.

5

אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.

6

מקררים מחוץ לתנור לפחות שעה לפני מילוי.