מתכון

בקלאווה שוקולד

למה בעצם לא למלא את הבקלאווה המוכרת שלנו בשוקולד?

24,947 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
בקלאווה שוקולד של דלאל אלאורגן . צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
בקלאווה שוקולד של דלאל אלאורגן . צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

הרעיון נולד בעקבות תוכנית בישול שראיתי בטלוויזיה התורכית והפכה במהירות לחביבת בני משפחתי.

תבנית בגודל 27×33 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לסירופ

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ

1

שמים בסיר קטן מים, סוכר, מקל קינמון, מיץ וקליפת לימון מגוררת. מביאים לרתיחה ומבשלים 20-15 דקות על להבה נמוכה עד שמתקבל סירופ סמיך. מצננים היטב במקרר.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל החומרים.

מרכיבים את הבקלאווה ואופים

3

מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

4

חוצים את העלים לרוחב לקבלת 24 עלים.

5

פורשים בתבנית עלה פילו אחד ומברישים את כולו בחמאה. חוזרים על הפעולה עם 11 עלים נוספים. עורמים את המלית על ערימת עלי הפילו ומשטחים בעדינות בצורה אחידה. מכסים בעלה פילו ומברישים את כולו בחמאה. חוזרים על הפעולה עם 11 עלים נוספים. חותכים למעוינים או ריבועים בעזרת סכין חד.

6

אופים כ-25 דקות עד שהבקלאווה מזהיבה.

7

מוציאים מהתנור, חוזרים על החתכים ומשקים מייד בסירופ הקר. מצננים, מקשטים בפיסטוק חלבי קצוץ ומגישים או מאחסנים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.