מתכון

ברוסקטת חצילונים קלויים עם ריבת פלפלים

בקיץ אפשר למצוא זנים רבים של חצילים: לבנים, תאילנדים וגם חצילונים מתקתקים ללא גרעינים - רק חוצים וצולים

2,368 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ברוסקטת חצילונים קלויים עם ריבת פלפלים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
ברוסקטת חצילונים קלויים עם ריבת פלפלים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

את החצילונים שידכנו ללחם שיפון עם הרבה גרעינים שנקלה לברוסקטות. ריבת הפלפלים משלימה את התמונה עם זריקת צבע וטעם חזקה.

*למתכון זה נדרשת הכנה מוקדמת של ריבת פלפלים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לריבת פלפלים

אופן ההכנה

מכינים את החצילונים

1

מחממים תנור ל־190 מעלות. מורחים את החצילונים במעט שמן זית ומפזרים מלח, פלפל ותימין. צולים 8־10 דקות עד שהחצילונים מזהיבים.

מכינים את ריבת הפלפלים

2

מחממים שמן זית בסיר על אש קטנה ומזהיבים קלות שיני שום. מוסיפים פלפלים, סוכר קנים, סירופ מייפל, מלח, פלפל ותימין ומערבבים. יוצקים את המים לסיר ומערבבים.

3

מרתיחים את הריבה, מקטינים לאש בינונית־קטנה ומבשלים כ־40 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

4

בודקים אם הריבה מוכנה - מוציאים מעט ריבה לצלוחית, מקררים וטועמים. מעבירים לצנצנת מעוקרת.

מכינים את הברוסקטות

5

מנמיכים את חום התנור ל־170 מעלות. מניחים את פרוסות הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ־7 דקות עד שהן מזהיבות והופכות פריכות.

6

מניחים חצילון קלוי על כל ברוסקטה ומניחים מעל כפית ריבת פלפלים.