את החצילונים שידכנו ללחם שיפון עם הרבה גרעינים שנקלה לברוסקטות. ריבת הפלפלים משלימה את התמונה עם זריקת צבע וטעם חזקה.
*למתכון זה נדרשת הכנה מוקדמת של ריבת פלפלים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לריבת פלפלים
אופן ההכנה
מכינים את החצילונים
1
מחממים תנור ל־190 מעלות. מורחים את החצילונים במעט שמן זית ומפזרים מלח, פלפל ותימין. צולים 8־10 דקות עד שהחצילונים מזהיבים.
מכינים את ריבת הפלפלים
2
מחממים שמן זית בסיר על אש קטנה ומזהיבים קלות שיני שום. מוסיפים פלפלים, סוכר קנים, סירופ מייפל, מלח, פלפל ותימין ומערבבים. יוצקים את המים לסיר ומערבבים.
3
מרתיחים את הריבה, מקטינים לאש בינונית־קטנה ומבשלים כ־40 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
4
בודקים אם הריבה מוכנה - מוציאים מעט ריבה לצלוחית, מקררים וטועמים. מעבירים לצנצנת מעוקרת.
מכינים את הברוסקטות
5
מנמיכים את חום התנור ל־170 מעלות. מניחים את פרוסות הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ־7 דקות עד שהן מזהיבות והופכות פריכות.
6
מניחים חצילון קלוי על כל ברוסקטה ומניחים מעל כפית ריבת פלפלים.