מתכון

דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני

מנה חגיגית עם הגשה ייחודית המהווה שדרוג למנת הדג המסורתית בארוחת החג

2,816 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני של הוויסקי בר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני של הוויסקי בר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוטמים לדלעות את הראש, מנקים את הגרעינים, יוצקים לכל דלעת כף שמן זית, מעט חומץ בלסמי, מלח ופלפל ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

2

מניחים על הפילטים ענפי תימין, מלח ופלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מעלה. צולים את הדגים במשך 15-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

3

מטגנים במחבת על אש קטנה את קוביית חמאה עם שום כתוש עד הזהבה. מוסיפים את היין, מבשלים במשך 2-3 דקות ומוסיפים את השמנת. מבשלים על אש קטנה עד קבלת רוטב סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון והלימון ומערבבים.

4

מניחים את הדג בדלעת בעדינות ויוצקים את הרוטב.