מתכון

זיתים אפויים בתנור

זיתים אפויים עם המון עשבי תיבול ולימון, שאפשר לאכול חמים או בטמפרטורת החדר לתחילת ארוחה בצד משקה

815 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
זיתים אפויים בתנור של רינת צדוק. צילום: שני בריל
זיתים אפויים בתנור של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אפשר להכין עם כל סוג זית בשרני שאוהבים (זיתים מצומקים וקטנים עשויים להתייבש). כאן בחרתי בקסטלווטרנו, זן זיתים ענקיים מסיציליה בצבע ירוק עז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים 15 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.