מתכון

חומץ דובדבנים

ציוד לייצור חומץ נמצא בכל בית וזה ממש פשוט

7,888 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
חומץ דובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
חומץ דובדבנים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אפשר להכין חומץ מפירות שונים ורצוי מאוד בשלים (בשלב זה ריכוז הסוכר המזין את השמרים גבוה במיוחד וטעמם מרוכז), והתוצאה משתנה מפרי לפרי. התהליך ליצירת החומץ הוא בעצם התססה ובמהלכו מקפדים על ערבוב מתמיד כדי להרחיק את העובש. אם רוצים ממש לקצר תהליכים אפשר פשוט לערבב פירות מגולענים עם חומץ בן יין ולהשהות בבקבוק זכוכית ל-10-7 ימים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים דובדבנים לצנצנת בנפח של 750 מ"ל כך שימלאו כ־ 3/4 מגובהה. ממלאים במים עד לקצה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף ארוכה ערבוב נמרץ ומהיר בכיוון השעון ואז בכיוון הנגדי (הערבוב מכניס חמצן שחיוני לתסיסה). מכסים בבד חיתול שאותו מצמידים לשפת הצנצנת בעזרת גומייה או חוט.

2

מניחים על השיש או במקום שרואים כל יום כדי שלא נשכח לערבב, אבל מקפידים על מקום מוצל. מדי יום מערבבים את הנוזל פעם אחת באופן נמרץ במשך 15-10 שניות.

3

אחרי 10 ימים, כאשר הנוזל שינה את צבעו, מסננים משאריות פרי, מוזגים לצנצנת נקייה ומכסים בבד חיתול. משהים שוב במקום מוצל וגלוי למשך שבועיים עד שלושה. ממשיכים לערבב מדי יום. אחרי שבועיים טועמים ובודקים אם החומץ עז וחמוץ דיו. אם לא - משהים יום עד שבוע נוסף. כשהחומץ מוכן, יוצקים לבקבוק זכוכית מאורך, ומאפסנים במקום חשוך ויבש, החומץ יישמר למעלה משנה