החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק הפסטה
למלית בטטה
לרוטב פקורינו
אופן ההכנה
לבצק
1
מערבבים את כל המרכיבים ולשים היטב עד למרקם אחיד. מכניסים לקירור לחצי שעה.
למלית
2
מחממים תנור ל-230 מעלות, זורים מלח גס על תבני אפייה ומניחים עליו את הבטטה. מכניסים לתנור ואופים עד לריכוך מלא.
3
מוציאים מהתנור, מקלפים את הבטטה ומכניסים לקערת מעבד מזון. מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית – ריקוטה, פרמזן, חמאה וכפית מלח דק – וטוחנים למרקם חלק. מכניסים את הממרח לשקית זילוף ומצננים במקרר עד לקירור מלא.
לרוטב פקורינו
4
מכניסים לסיר את כל מרכיבי הרוטב מלבד גבינת הפקורינו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפקורינו בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם חלק.
להרכבת המנה
5
מרדדים את הבצק במכונת פסטה ביתית (לעובי מס' 7). על בצק הכיסנים להיות דק על מנת להדגיש את טעם המילוי.
6
קורצים מבצק הפסטה עיגולים בקורצן או בכוס, מזלפים למרכז כל עיגול ממלית הבטטה והגבינות. מקפלים לשניים בדוגמת חצי סהר ומקפלים שוב לשניים.
7
ממלאים בסיר מים עד מחצית גובהו, מוסיפים כף מלח דק ומביאים לרתיחה. מכניסים את הכיסנים הממולאים למים הרותחים ומבשלים כ-4 דקות. מוציאים, יוצקים מעל רוטב פקורינו ומגישים.