מתכון

טרין כבד עוף, עגל ואווז מעושן 

גרסה שמזריקה לכבד הקצוץ שיק עדכני

1,329 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
  • תבנית אינגליש קייק
  • 1 שעה+לילה במקרר
  • קל
  • כשר
  • בשר

אמרו לי להביא…כבד קצוץ.
בואו נודה על האמת: זאת לא המנה הכי כריזמטית על שולחן ליל הסדר. הנה גרסה אחת שמזריקה לכבד הקצוץ שיק עדכני.

בגרסה הצרפתית לכבד קצוץ מעורבים עוד 3 סוגי נתחים. היא אנינה ועדינה ויש לה ניחוחות מעושנים עם רמז לציפורן, פלפל אנגלי, עלי דפנה וברנדי. בטרין הזה משובצים גם תפוחים מסוכרים ואגוזי לוז – ממש טרין דה חרוסת. אם אתם לא מוצאים קוביות תפוחים מסוכרים עם קינמון, אפשר להשתמש גם בתפוחים מיובשים רגילים או בשזיפים מיובשים או בדבלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים שקדי עגל בסיר, ממלאים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין ללא כיסוי כ-15 דקות. מוציאים למי קרח ומצננים לחלוטין. מנקים את הקרום החיצוני של השקדים וחותכים אותם לקוביות בגודל ½1 ס"מ.

2

מערבבים את כל החומרים יחד ומשהים למשך שעתיים ועד לילה.

3

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (גם את הדפנות).

4

מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת לקקן.

5

אופים 40 דקות. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה ועד שלוקחים לארוחה. הטרין יישמר במקרר עד יומיים.

גיוונים:

  • ניתן להחליף את החזה אווז מעושן בשוק אווז מעושנת ומפורקת לפיסות קטנות
  • ניתן להחליף את התפוחים המיובשים, שמכוסים בסוכר וקינמון, בתפוחים מיובשים רגילים.

 

הנחיות למארחים: מגישים קר עם חרדל וצלפים.