מתכון

כריך גזר צלוי

הגזר מבושל, נמשח במרינדה עשירה ונצלה בתנור. עכשיו הוא כוכב שיכול לעמוד במרכז של כריך טבעוני מלא טעמים

1,547 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
כריך גזר צלוי של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
כריך גזר צלוי של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

להגשה

אופן ההכנה

1

שוטפים ומנקים היטב את הגזרים, לא קולפים. מבשלים את הגזרים שלמים במים רותחים עד לריכוך, כ-10 דקות. מסננים מהמים ומניחים לגזרים להתקרר מעט.

למרינדה

2

בינתיים מכניסים לקערה את שן השום, המייפל, החרדל, הסויה, ואם רוצים - את הצ'ילי. מערבבים היטב את כל החומרים. טובלים כל גזר במרינדה ומניחים את הגזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

3

אופים את הגזרים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10-12 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

להגשה

4

חוצים כל לחמנייה ומורחים טחינה גולמית על 2 הצדדים. מוסיפים מעט מהמרינדה ומניחים גזר במרכז הלחמנייה.