בחוץ קרום מתפצח ובפנים ליבת גבינה ניתכת. חשוב לאפות בתבנית ממתכת שתתחמם בתנור ולא בתבנית חד-פעמית. ככל שהתבנית תהיה יותר לוהטת — כך הקרום ייצא יותר מוצלח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים פעמיים
1
שמים קמח, שמרים ודבש בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כדקה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים 8 דקות לקבלת בצק יציב. מוסיפים מלח ושמן זית ולשים 2 דקות נוספות עד שהם נטמעים.
2
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור. מניחים בקערה מקומחת היטב, מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים (הבצק יתפח ל-170% מנפחו המקורי). אחרי שעתיים מוציאים אוויר מהבצק, מכסים אותו במגבת לחה ומתפיחים שעה נוספת.
מרכיבים את הלחם, מתפיחים ואופים
3
מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים בתוכו תבנית אינגליש קייק משומנת ובתחתית התנור מניחים תבנית אפייה ריקה.
4
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים ידנית בעדינות למלבן בעובי 2 ס”מ. שמים את גליל הגבינה במרכז וסוגרים לרולדה. כשתבנית האינגליש קייק לוהטת מוציאים אותה בזהירות מהתנור ומניחים בתוכה את הבצק.
5
מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות. הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר.
6
מכניסים את התבנית עם הלחם לתנור וזורקים כ-10 קוביות קרח לתבנית שבתחתית התנור.
7
אופים 20 דקות. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות. מצננים כ-10 דקות מחוץ לתבנית לפני שפורסים את הלחם. שומרים מכוסה עד יומיים בטמפ’ החדר.