מאפינס מעולים וקלים להכנה לראש השנה. בתבנית מאפינס סטנדרטית יש מקום ל-12 מאפים, אך מהמתכון שלנו יצאו קצת יותר. את השאריות אפשר לאפות במקביל בקוקוטים מאלומיניום. זמני האפייה לא משתנים.
לגרסה מתוקה יורת ניתן להוסיף סוכר/מחית אגסים/תפוחים לפי הטעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט וציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים.
2
טורפים ביצים, מוסיפים דבש ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים שמן ווניל וממשיכים לערבב.
3
מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את הקמח והמים לתערובת לסירוגין בפעמיים-שלוש עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים קוביות תפוח ומערבבים עד שהן נטמעות בבלילה.
4
יוצקים את הבלילה עד גובה 2/3 המנז'טים ומסדרים כמה פרוסות תפוחים מעל.
5
אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא לח. מצננים.
6
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום במקרר 5 ימים. מגישים בטמפ' החדר.