את הגרסה שלי אני מתבל בגבינת רוקפור, שנותנת לכופתאות טעם עז, ומגיש בתוך מרק עוף עם ירקות אביביים, כזה שלוגמים בנחת כשהעונות מתחלפות. שימו לב: מכינים את המרק יום לפני הגשת המנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק (כ-2 ליטר מרק)
לכופתאות (בערך 25 כופתאות קטנות)
להגשה
אופן ההכנה
יום קודם מכינים את המרק
1
מניחים גרונות עוף בסיר ומוסיפים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מסננים ושוטפים את הגרונות.
2
מחזירים את הגרונות לסיר, מוסיפים גזרים, כרישה, תימין, פלפל אנגלי ועלי דפנה ויוצקים 3 ליטר מים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים שעה על להבה נמוכה. מדי פעם מקפים את הקצף ואת השומן הצף. מסירים מהכיריים, מצננים ומעבירים למקרר למשך לילה.
מכינים את הכופתאות
3
משרים לחם בחלב למשך 20 דקות, סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
4
מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ולשים מעט בידיים לקבלת עיסה לחה אך לא דביקה. מקררים שעה. יוצרים כופתאות בגודל כדורי פינג-פונג.
5
מביאים לרתיחה הרבה מים עם מעט מלח בסיר גדול. מוסיפים את הכופתאות, מחכים עד שהן צפות ומבשלים עוד 5 דקות.
6
מעבירים למסננת לסילוק עודפי המים ומניחים על מגש. מכסים במגבת כדי שלא יפתחו קרום. עד כאן אפשר להכין יומיים מראש ולשמור מכוסה במגבת במקרר.
מסיימים את הכנת המרק ומגישים
7
מסירים את שכבת השומן הקרושה ומסננים את המרק דרך בד חיתול. מחזירים לסיר ומביאים שוב לרתיחה עדינה. מוסיפים שאלוטס ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהם מתרככים מעט. טועמים וממליחים.
8
מוסיפים אפונה, עלי סלרי ואת כופתאות הגבינה למרק לחימום משותף של 2 דקות. מוזגים לקערות הגשה, מעטרים בעירית ומגישים.
ואם רוצים לוותר על המרק? אחרי הבישול מטגנים את הכופתאות במעט חמאה ואוכלים לצד פטריות מוקפצות — מעדן.