מתכון

נתחי ספריבס פריכים בטריאקי

אופים את הבשר זמן ממושך בתנור עד שהוא יוצא רק כחמאה ורק אחר כך מטגנים בשמן עמוק לקבלת המעטה הקריספי

12,412 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
נתחי ספריבס פריכים בטריאקי של אבי זיגוטה. צילום: דן פרץ
נתחי ספריבס פריכים בטריאקי של אבי זיגוטה. צילום: דן פרץ

כדי לחתוך את הספריבס, תזדקקו לסכין גדול וחזק. אם אתם לא רוצים להסתבך, בקשו מהקצב לחתוך לכם לקוביות. ויש בונוס: מהמתכון הזה תצאו עם שני רטבים מעולים, שישמשו אתכם להמון מאכלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב פלפלת טריאקי

לרוטב צ’יפוטלה ברביקיו

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מכניסים קוביות בשר לשקית קוקי, אוטמים היטב (הסגירה האטומה מסייעת לריכוך הבשר) ואופים במשך שעה וחצי.

מכינים רוטב פלפלת-טריאקי

3

מחממים סיר קטן עם שמן ומטגנים שום כחצי דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים פלפל שחור וקולים אותו כדקה.

4

מוסיפים סוכר ורוטב סויה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 30 דקות עד לקבלת מרקם של סירופ דליל יחסית. הרוטב יישמר עד חודש במקרר.

מכינים רוטב צ’יפוטלה ברביקיו

5

מערבבים היטב את כל החומרים.

מסיימים את הכנת הספריבס ומגישים

6

מוציאים את קוביות הספריבס מהתנור ומסננים היטב את הנוזלים.

7

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות הבשר כ-3-2 דקות עד השחמה.

8

שמים את שני הרטבים יחד עם כף סוכר בסיר בינוני או במחבת עם ציפוי נון-סטיק ומבשלים על להבה בינונית 4-3 דקות עד שמצטמצם ומסמיך למרקם של סירופ. מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב 5-3 דקות עד שהרוטב מצטמצם ועוטף היטב את הבשר.

9

מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים.

מה עוד תעשו עם הרטבים?
בשני המקרים אפשר להכפיל כמויות ולשמור בצנצנת במקרר עד חודש לשימושים שונים:
רוטב הפלפלת הרבה יותר טעים יום-יומיים אחרי ההכנה, מכיוון שהשום והפלפל השחור משחררים המון טעם. הוא נשמר במקרר עד חודש, ואפשר להשתמש בו לתיבול מוקפצים, אורז, פירות ים וכמובן — להגשה לצד סטייק.
את רוטב הצ’יפוטלה לעומתו לא מומלץ להגיש כמו שהוא. אפשר להוסיף 3 כפות דבש או מייפל ולמשוח בו פירות ים ועופות לפני שמעלים על הגריל או שולחים לתנור. גם הוא נשמר עד חודש במקרר. אפשר לחמם במחבת ולהקפיץ בו נתחים של בשר או עוף שעברו צריבה.